Nyheter

Saab vinner amerikanskt kontrakt för Carl-Gustaf M4

Saab har fått ett kontrakt från U.S. Army för granatgeväret Carl-Gustaf® M4. Beställningen omfattar leveranser av vapen till den amerikanska armén och den amerikanska marinkåren. Beställningen har ett värde på cirka 160 MSEK.

Leveranserna kommer fortsätta stötta den amerikanska arméns och marinkår i sitt pågående arbete.

– Vi är glada att USA ännu en gång väljer Carl-Gustaf. Leveranserna i denna beställning kommer öka kundens effektivitet och taktiska flexibilitet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Med sin lätta vikt och mångsidighet ökar Carl-Gustaf M4 användarens taktiska flexibilitet och ger soldaterna förmågan att hantera alla typer av situationer. Carl-Gustaf M4 uppfyller framtida krav för avancerade sikten och är förberedd för framtida ammunitionstyper, vilket ger användaren en tekniskt avancerad lösning. Sedan lanseringen 2014 har femton länder anskaffat Carl-Gustaf M4.