Nyheter

Varför du bör köpa dina motstånd på TME

Elektriska komponenter kommer i många olika varianter och modeller, en av dessa är resistorer, eller motstånd som de också kallas. Så vad är då ett motstånd? Kort och gott är det en passiv, elektrisk komponent som agerar som ett hinder för olika elektroner som rör sig i ett elektriskt fält.

Det låter krångligare än vad det är. För att tydliggöra det lite mer kan man säga att ett motstånd jobbar för att sänka spänningen i en krets, såväl som försvaga strömmen.

Olika typer av motstånd

Bland olika sorter av resistenser, eller motstånd, finns det tre olika egenskaper som skiljer dem åt. Dessa tre egenskaper är toleransen, resistansen och märkeffekten. Dessa tre egenskaper mäts i olika beteckningar och beskriver olika saker på motståndet, kort och gott. Resistansen mäts i beteckningen OHM och varierar beroende på om motståndet är linjärt eller icke-linjärt. Toleransen å andra sidan beskriver hur mycket resistansen kan avvika, medan märkeffekten mäts i watt.

Ett motstånd kan användas till många olika saker och de kan se ut på olika sätt. Oftast är de färgkodade efter vilken funktion de har vilket gör det enklare att hitta rätt för dig som ska köpa ett. Färgkoderna betecknar allt från tolerans, till märkeffekt, och kan ge en indikation för hur starkt motståndet är.

För att hitta rätt motstånd för ditt ändamål kan du behöva räkna ut vilka faktorer som är viktiga att motståndet besitter. Detta gör du genom matematiska formler som räknar ut ström och resistanser, bland annat. Om du har koll på ditt ändamål har du med stor sannolikhet även koll på detta och vad du ska söka efter.

Köp motstånd på TME

Anledningen till varför du bör överväga att köpa dina motstånd på TME är just på grund av det breda utbud som finns att välja mellan. Det är en enkel hemsida som tillåter dig som köpare att ställa in filter efter de behoven som du har. Du kan bland annat välja att filtrera toleranser, resistansen och märkeffekten, när du letar efter rätt motstånd.

Förutom motstånd finns det även mängder av andra elektroniska komponenter att köpa hem från TME. Du kan hitta allt från kondensatorer, till motstånd, kontaktdon och lysdioder där. Du kan beställa som privatperson eller företagare och du hittar alltid rätt produkt till ett bra pris. Är du på jakt efter motstånd, eller andra elektroniska komponenter av hög kvalitet? Besök time.eu där du hittar ett brett utbud av olika varianter och modeller, från en hemsida med över 500.000 produkter tillgängliga!