Nyheter

SolarEdge lanserar nästa generations effektoptimerare

SolarEdge, en global aktör inom smart energiteknologi, lanserar sin nya S-serie av effektoptimerare, som nu finns tillgängliga för villainstallationer i Europa. Med S-serien presenteras ett utökat antal nya och avancerade säkerhetsfunktioner, liksom en ny och innovativ systemdesign som gör installationen av system smartare, lättare och snabbare.   S-seriens effektoptimerare ger full insyn i systemets prestanda ner på panelnivå, för att maximera systemets drifttid och energiproduktion. De nya effektoptimerarna i S-serien har även funktionen SolarEdge Sense Connect, en för branschen ny teknologi som kan förhindra potentiella termiska avvikelser ner på kontaktnivå, utöver den vanliga metoden att upptäcka dem på strängnivå. Förutom de omfattande säkerhetsfunktionerna med integrerad SafeDCTM, rapid shutdown och monitorering på panelnivå erbjuder S-serien förbättrad kabellayout för enklare och snabbare installationer.  

– Precis som framsteg inom energieffektivitet och förbättrad ekonomi är viktiga för spridningen av solenergi, är det viktigt att uppmärksamma säkerhets- och installationsrutiner som främjar installatörernas liksom räddningspersonals säkerhet, säger Alfred Karlstetter, General Manager för SolarEdge i Europa. Som tillverkare kommer vi att fortsätta att sätta riktmärken för branschens säkerhetsstandarder genom att fokusera på innovativa lösningar som ger ökad tillförlitlighet.  

S-seriens effektoptimerare är utformade för att klara av alla storlekar av solpaneler för villor som lanseras för villamarknaden. De har stöd för paneler med hög effekt och hög ingångsström (upp till 15A), såsom M10 och G12​. Det förenklade utbudet av modeller i S-serien förenklar också designen av projekt liksom logistiken.Alla effektoptimerare i S-serien är testade och godkända enligt EUs regelverk och ligger inom de gränser som anges i det gällande EMC-direktivet, inklusive EN61000-6-3, EUs standard som är direkt kopplat till EMC direktivet; samt EN55011, EUs senaste standard för radiofrekvensstörningar. Framtidssäkrad

Effektoptimerarna S440 (för paneler upp till 440 W) och S500 (för paneler upp till 500 W) är utformade för att möta nya panelspecifikationer och är de första som släpps för villasystem. Effektoptimerare i S-serien för kommersiella anläggningar och ett utökat utbud av effektoptimerare för villor förväntas vara tillgängliga i början av 2022.  Teknologin SolarEdge Sense Connect förväntas bli tillgänglig via programvaruuppdatering under första kvartalet 2022.