Nyheter

Svensk Plaståtervinning förvärvar Motala företagspark

Idag förvärvar Svensk Plaståtervinning Motala Företagspark, en verksamhet som omfattar en 85 000 kvm stor fastighet i Motala. Med förvärvet skapar Svensk Plaståtervinning förutsättningar för framtida expansioner.

— Det här är ett viktigt förvärv som ger oss möjlighet att expandera vår verksamhet och skapa förutsättningar för kraftigt ökad plaståtervinning i Sverige. Det är också en speciell plats med ett fint svenskt industriarv som vi nu får nöjet att ta in i framtiden, berättar Mattias Philipsson, vd på svensk Plaståtervinning.

Svensk Plaståtervinning har sedan tidigare varit hyresgäst i fastigheten och förvärvar nu hela verksamheten av Boröpannan. Motala Företagspark blir ett helägt dotterbolag till Svensk Plaståtervinning och Riksbyggen kommer att ansvara för driften av fastigheten på Svensk Plaståtervinnings uppdrag.

Bild av Hans Braxmeier