Nyheter

Hårt skal, smart kärna

Från juni 2021 finns den robusta, kommersiella växelriktaren från det österrikiska kvalitetsföretaget Fronius tillgänglig.

Låga totalkostnader och hög avkastning, baserat på en kombination av smart produktdesign, hög flexibilitet, motståndskraft mot alla typer av miljöförhållanden i kombination med marknadens snabbaste service gör Tauro till ett attraktivt val för kommersiella solcellsanläggningar.

– Vi har lagt särskilt stort fokus på våra kunders behov under utvecklingen av Fronius Tauro. Vi tyckte inte att det räckte med att bara lansera ännu en kommersiell växelriktare på marknaden. Därför har vi tagit fram en produkt som fyller tomma luckor på marknaden och ger äkta mervärde, förklarar Martin Hackl, Global Director för affärsområdet Solar Energy, Fronius International GmbH.

Den nya växelriktaren finns som Tauro och Tauro ECO1 . Båda varianterna har optimerats för användning i både centralt och decentralt utformad anläggningsdesign². Fronius Tauro finns i effektklassen 50 kW.

Den har tre MPP-trackers och en bred ingångsspänning, vilket gör den perfekt för anspråksfull³ design av solcellsanläggningar. Tauro ECO har en MPP-tracker, är effektiv och kostnadsoptimerad och finns i effektklasserna 50, 99 och 100 kW.

Om Fronius Solar Energy

Fronius affärsområde (BU) Solar Energy utvecklar sedan 1992 energilösningar inom området fotovoltaik och säljer sina produkter via ett globalt kompetensnätverk som består av partners inom installation, service och försäljning.

Fler än 24 Solar Energy-anläggningar, en exportkvot på över 93 procent och en totalkapacitet på över 21 gigawatt för installerade växelriktare är imponerande siffror som talar för sig själva. 24 timmar sol är det ambitiösa målet och Fronius arbetar dagligen för att förverkliga visionen om en framtid där hela det globala energibehovet till 100 procent täcks av förnyelsebar energi.

Därför arbetar Fronius med att utveckla kostnadseffektiva och intelligenta energilösningar för att skapa, lagra och distribuera solenergi.