Nyheter

Eco Energy World stämmer finanssiten Realtid för förtal

Konflikten mellan solbolaget EEW (Eco Energy World) och finanssiten Realtid.se fortsätter. Realtid.se har i ett antal artiklar bevakat EEW. EEW och huvudägaren Svante Kumlin har svarat med att stämma Realtid.se för förtal.

Sen ett år tillbaka har EEW fört en kampanj  för att sälja aktier i bolaget till svenska investerare. Marknadsföringen har skett via hemsidor, på sociala medier och via digitala möten.

Detta inför en förestående börsnotering.

Realtids bevakning har resulterat i att EEW har stämt Realtid för förtal detta har fått bl.a. Publicistklubben och Svenska PEN att reagera. I en debattartikel i Expressen menar man att Realtid är utsatt för SLAPP (Strategic Litigation Against Public Participation): missbruk av juridiska metoder för att hota och skrämma någon till tystnad. Det här är vanligt förekommande i andra länder, men relativt nytt i Sverige.

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/nytt-fulspel-hotar-svensk-pressfrihet/

Läs mer om konflikten här:

https://www.realtid.se/stromhopp-fran-solbolaget

Bild av Grégory ROOSE