Nyheter

Idag införs Trumps tullar

President Donald Trump väntas på torsdagen godkänna nya tariffer mot Kina på allt från teknikprodukter till kläder.

Handelskriget mellan världens Kina och USA väntas trappa upp ytterligare på torsdagen då Donald Trump kommer godkänna de hittills tuffaste handelshindren för kinesiska bolag, enligt flera internationella nyhetskällor.

Tariffer för ett årligt värde på upp emot 490 miljarder kronor väntas införas efter en lång utredning om hur kinesiska företag anses ha stulit amerikanska immateriella rättigheter och brutit mot sektion 301 i ländernas handelsavtal.

På torsdag kommer presidenten att tillkännage de åtgärder som han har beslutat att ta, baserat på USTR:s utredning kring Kinas statsledda, marknadsförvrängande ansträngningar att tvinga, pressa och stjäla amerikansk teknik och immateriella rättigheter, säger en regeringstjänsteman till Reuters.

Tyskland uppges också vara på väg att begränsa kinesiska investeringar, enligt rapport av analyshuset Eurasia.

På fredag kommer också tullarna på stål och aluminium träda i kraft.

Kina uppges stå redo att slå tillbaka, och trappa upp ett globalt handelskrig. Enligt Reuters planerar Peking tariffer mot exempelvis amerikanska spannmål.