Nyheter

111 tjejer besöker ingenjörer på WSP

På fredag 23 mars är det fjärde året i rad som ingenjörer på WSPs kontor runt om i Sverige får besök av skolelever i åldrarna 12 till 19 år, enbart tjejer. Sammanlagt är det 111 elever från Luleå i norr till Malmö i söder som kommer att få en inblick i hur det är att jobba som ingenjör och med teknik.

Besöken ingår i kampanjen IGEday, Introduce a Girl to Engineering day.

– Vi vill visa unga tjejer allt spännande som våra medarbetare gör i praktiken. Och förhoppningsvis blir några av dem så nyfikna och inspirerade att de väljer ingenjörsyrket, säger Helena Dalmo, HR-Specialist på WSP.

Besöket på WSP-kontoren blir fullspäckat för eleverna. Dagen inleds med ett gemensamt Skypemöte med WSP-kontoren och sedan går eleverna runt till en mängd olika avdelningar för att prova på vad man kan få göra som ingenjör.

WSP-kontor på följande orter får besök av sammanlagt 111 skolelever: Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Luleå, Malmö, Stockholm, Södertälje, Uppsala samt Östersund.

IGEday, Introduce a Girl to Engineering day, arrangeras årligen av Womengineer. Syftet är att öka teknikintresset bland unga tjejer. I år har över 80 företag över hela Sverige anmält sig och mer än 2300 tjejer kommer få chansen att lära sig om livet som ingenjör.

Foto: WSP