Nyheter

Upplev nyheter inom mikrodatacenter och Edge Computing på Nordens största IT-mässa

Schneider Electric är en av deltagarna på årets Dustin Expo, 22-24 mars, i Ericsson Globe, Stockholm. Ett fokusområde för Schneider Electric under mässan är IoT och Edge Computing och besökarna kommer bland annat få möjlighet att uppleva Schneider Electrics Micro Data Center (MDC) med all infrastruktur som krävs för drift av IT, nätverk eller Edge-applikationer, samt Schneider Electrics nya Smart-UPS med Lithium-Ion-batterier.

– Marknaden för datacenter förändras i och med IoT. För att kunna hantera stora mängder data i realtid kommer det att krävas att datacenter placeras närmare datakällan för att kunna leverera med rätt hastighet, kapacitet och säkerhet. Lösningen är fler mikrodatacenter där kraften placeras precis där den behövs. Under mässan ser vi stora möjligheter med att visa upp hur vårt erbjudande inom MDC kan lösa företags utmaningar framåt, säger Gustav G Klippel, chef för affärsområdet IT Division på Schneider Electric Sverige.

Schneider Electric erbjuder idag kompletta mikrodatacenterlösningar från ett till tio rack som innefattar all nödvändig kraft, kyla, säkerhet samt management verktyg (DCIM) monterade och testade på Schneider Electrics fabrik.

Inom ramen för IoT avser ”Edge” den infrastruktur som finns nära datakällorna, till exempel industrimaskiner som normalt inte är en del av den centraliserade datahanteringen tillgänglig i molnet.

– När marknaden investerar i uppkopplade enheter ökar behovet av korta svarstider vilket ställer krav på kortare kommunikationsvägar. Det gör att Edge Computing blir allt viktigare för företag i framtiden. Schneider Electric ligger i framkant gällande lösningar inom Edge Computing och Dustin Expo är ett bra tillfälle för oss att visa upp våra innovationer inom området, säger Gustav G Klippel.

Schneider Electrics nya Smart-UPS (uninterruptible power supply), med Li-Ion-batterier är ett resultat av att allt fler företag använder Edge Computing. Den nya produkten har längre livslängd, mindre klimatpåverkan och lägre driftkostnader. Den är även mindre och lättare än alternativ med blysyrabatterier.