Nyheter

Atlas Copco vinner order från Pucobre i Chile

Atlas Copco har vunnit en betydande order från chilenska gruvbolaget Sociedad Punta del Cobre SA. Utrustningen, som kommer att öka produktiviteten och minska produktionskostnaderna, kommer att levereras av Epiroc.

Punta del Cobre, mer känt som Pucobre, beställde Epirocs gruvlastare och underjordstruckar för användning i tre koppargruvor i Atacamaregionen i norra Chile. Ordern är på totalt MSEK 205 och bokades under första kvartalet 2018. Ordern placerades hos Epiroc, Atlas Copcos helägda dotterbolag som kommer att separeras och börsnoteras under mitten av 2018 förutsatt godkännande av Atlas Copcos aktieägare.

– Vi är stolta att spela en nyckelroll då Pucobre tar sin gruvproduktivitet till en högre nivå, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Vi fokuserar på att se till att kunderna får mer produktivitet, energibesparingar och operatörssäkerhet.

Pucobre har tidigare köpt borriggar från Atlas Copco.

Den nya utrustningen inkluderar underjordstrucken Minetruck MT65 och lastaren Scooptram ST18. Maskinerna, erkända för sin topp-prestanda, kommer att levereras under de följande två åren och utrustas med Epirocs telematiklösning Certiq, vilken tillåter automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda.