Nyheter

Produktnyhet: Arbesko lanserar skyddsskofamiljen Oxelösund

Arbesko lanserar Oxelösund, en ny spännande skofamilj utvecklad i och för bygg- och industribranschens allra tuffaste miljöer.

– Det här är kaxiga skor som gör sitt jobb och dessutom är väldigt sköna, säger Richard Parent, forsknings- och utvecklingschef på Arbesko.

Oxelösund är en produktfamilj för heta arbeten och krävande miljöer inom bygg och industri.

– Vi har kämpat hårt för att få fram det allra bästa för dig som jobbar i riktigt tuffa, ibland extrema, miljöer, och är mycket nöjda med resultatet, berättar Richard Parent och lyfter särskilt fram kombinationen av design och funktion.

Fem modeller möter brett behov

Familjen Oxelösund består av fem olika modeller och täcker därmed ett brett behov hos slutkunderna.

– Oavsett om du hanterar smälta metaller på stålverk eller kemiska processer på pappersbruk, går en hel dag på ett snöslaskigt bygge eller arbetar med svets och vinkelslip, så har Oxelösund en modell för dig, säger Richard Parent.

Gemensamma egenskaper är bland annat slitstarka nitrilsulor med hög värmetålighet, Arbeskos unika dämpning och en bindsula som gör att skon böjer sig där foten böjer sig när man till exempel sitter på huk. Samtliga modeller har tagits fram i nära samarbete med användare inom bygg och industri och är mer än bara tuffa och tåliga:

– De är sköna och sitter väldigt bra på foten. Till och med den riktigt grova stöveln har beskrivits som gosig.

Lyfter hantverket och närheten

– Vi är oerhört stolta över Oxelösund. Det här är skor som är både snygga och sköna och som verkligen funkar för de tuffa miljöer som de ska användas i, konstaterar Maria Jonsson, marknadschef på Arbesko, och fortsätter:

Lanseringen av Oxelösund är ett tydligt avstamp för ett nytt Arbesko och för alla de satsningar vi gör framöver. Nu lyfter vi fram hantverket och det äkta och nära. Hur många vet till exempel att våra skor tillverkas i Kumla?

N710 är en värmetålig och grov skyddssko och utvecklad för heta arbeten och byggjobb som ställer höga krav. Den har värmetåliga skosnören, sömmar och detaljer samt en nitrilsula som är godkänd för 300 grader. Perfekt för dig som arbetar med svets och vinkelslip.

 N604 är en grov skyddskänga utvecklad för byggmiljöer som kan innehålla såväl heta arbeten som många timmar utomhus i väta och slask. Skinnet i kängan är vattenavvisande och håller dina fötter torra i minst åtta timmar. N604 har dessutom värmetåliga skosnören, sömmar och detaljer samt en nitrilsula som är godkänd för 300 grader.