Nyheter

PTC och Rockwell Automation i strategiskt samarbete

PTC Inc. och Rockwell Automation, Inc. tillkännagav idag att de har ingått ett slutgiltigt avtal för strategiskt samarbete som förväntas främja båda företagens tillväxt och göra dem till förstaval för samarbeten för kunder världen över som vill digitalisera sin fysiska verksamhet. Rockwell Automation investerar $ 1 miljard i PTC-aktier som en del i samarbetet och Rockwell Automations styrelseordförande och vd Blake Moret tar plats i PTC:s styrelse när aktieaffären är i hamn.

Samarbetet lyfter båda företagens resurser, tekniker, branschkompetens och marknadsnärvaro och omfattar tekniskt samarbete mellan företagen samt gemensamma, globala go-to-market-initiativ. PTC och Rockwell Automation har framförallt kommit överens om att samordna sina smarta fabrikstekniker och kombinera PTC:s prisbelönta plattformar ThingWorx® IoT, Kepware® industrial connectivity och Vuforia® augmented reality (AR) med Rockwell Automations bäst i klassen-plattformar FactoryTalk® MES, FactoryTalk Analytics och Industrial Automation. Resultatet blir en oöverträffad, integrerad informationslösning som ger kunderna ökad produktivitet och anläggningseffektivitet, minskad verksamhetsrisk och bättre systemkompatibilitet.

– Det strategiska samarbetet kommer att erbjuda branschens bredast integrerade uppsättning med bäst i klassen-teknik uppbackat av PTC som är ledande inom IoT och förstärkt verklighet och Rockwell Automation som är ledande inom industriautomatisering och information. Vår gemensamma kundbas får fördelen av två världsledande företag som förstår deras verksamhet och som levererar omfattande, innovativa och integrerade lösningar, säger Jim Heppelmann, styrelseorförande och vd på PTC. Matchningen av Rockwell Automations branschledande industriella styr- och mjukvaruteknik, starka varumärke och branschkompetens med PTC:s prisbelönta teknik gör att industriföretag kan dra fördel av allt det som industri-IoT utlovar. Jag tycker det här samarbetet är otroligt spännande och ser det som en möjlighet till kommande framgångar.