Nyheter

Klimatorganisationer: ”Vattenfall grönmålar!”

”Klimatorganisationer från fyra länder: Ett skolboksexempel på grönmålning. Statliga Vattenfalls löfte om att vara ”fossilfria inom en generation” är ett skolboksexempel på greenwashing.”

Det skriver Agnes Hjortsberg, Fridays for future Sverige, Lina Burnelius, Skydda skogen, Sverige, Almuth Ernsting, Biofuelwatch, Storbritannien, Fenna Swart, Comité Schone Lucht, Nederländerna och Jana Ballenthien, Robin Wood, Tyskland i en debattartikel i Aftonbladet:

”Det låter säkert bra för den breda allmänheten som konstant dränks i en flod av grönmålning, och därför tror att ord som ”netto-noll 2045”, ”fossilfrihet” och ”hållbart framställd biomassa” innebär riktiga klimatsatsningar. Men begreppet ”fossilfritt” är såklart meningslöst när det inte minskar CO2-koncentrationen i atmosfären.”

Läs hela debattartikeln här: 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/PprV4J/klimatorganisationer-vattenfall-maste-sluta-branna-fossila-branslen