Nyheter

SeaTwirl gör entré på den japanska marknaden

SeaTwirl meddelade nyligen att ett MoU har undertecknats mellan SeaTwirl AB och Sumitomo Corporation Power & Mobility Co.,Ltd. (”SCPM”) med avsikten att marknadsföra SeaTwirls flytande vindkraftverk med vertikal axel till havs i Japan.

Efter en grundlig process, där SeaTwirl har arbetat med att välja en strategisk affärspartner i Japan för att inrikta sig på den vertikala axeln för flytande vindkraftverk till havs, har nu ett samförståndsavtal undertecknats med SCPM, ett dotterbolag till Sumitomo Corporation.

– Med SCPM har vi en perfekt partner för att fortsätta utveckla vår verksamhet på den japanska marknaden. Med deras djupa lokala närvaro, gedigna historia, diversifierade affärsverksamhet och djupa industriella kunskap är vi övertygade om att vi kan erbjuda marknaden något unikt och attraktivt. SeaTwirl har stor erfarenhet av vertikalaxlade flytande vindkraftverk till havs efter mer än tio år i branschen och vi är glada över att se att den japanska marknaden nu börjar röra på sig. Jag är stolt och entusiastisk över denna nya möjlighet för SeaTwirl, säger Peter Laurits, chef för global affärsutveckling.

Avsikten med MoU är att de två parterna ska samarbeta för att marknadsföra produkten på marknaden. SCPM ska huvudsakligen vara ansvarig för att identifiera, marknadsföra, förhandla och kontraktera potentiella kunder. SeaTwirl ska huvudsakligen ha ansvaret för att marknadsföra och erbjuda produkterna och tjänsterna till potentiella kunder.

Det japanska havsområdet med sitt stora vattendjup, långa kustlinje och många öar har en av världens största potentialer för flytande havsvind. Japan har över 4000 öar och enligt Global Wind Energy Council (GWEC) cirka 128 GW havsvindpotential med fast botten och 424 GW flytande havsvindpotential, vilket gör Japan unikt i sitt slag för havsvind. SeaTwirls vertikalaxlade vindturbin är väl lämpad för förhållandena i den japanska havsmiljön med sin robusta och flexibla design och höga servicebarhet.