Nyheter

Fem överraskande fakta om solglasögon som du antagligen inte visste

Solglasögon är mer än bara ett moderiktigt tillbehör; de är en viktig del av att skydda våra ögon mot solens skadliga strålar. Här är fem fascinerande fakta om solglasögon som kanske överraskar dig.

1. Solglasögonens historia sträcker sig längre tillbaka än du tror

Många tror att solglasögon är en modern uppfinning, men deras historia går faktiskt tillbaka tusentals år. De tidigaste kända ”solglasögonen” användes av inuiter och bestod av snidade elfenbensglasögon med smala springor för att minska exponeringen för det starka solskenet.

2. De första solglasögonen för solskydd skapades i Kina

Under 1200-talet skapade kineserna de första glasögonen som användes för att skydda ögonen från solen. Dessa tidiga solglasögon hade linser gjorda av rökfärgat kvarts, vilket hjälpte till att minska bländningen.

3. Pilotglasögon skapades ursprungligen för flygare

Pilotglasögon, även kända som ”aviators”, utvecklades ursprungligen på 1930-talet för att skydda piloters ögon när de flög. Dessa glasögon blev snabbt populära både inom och utanför flygvärlden.

4. UV-skydd är inte alltid standard

Även om många solglasögon nu erbjuder UV-skydd, är detta inte en standardfunktion för alla solglasögon. Det är viktigt att kontrollera att dina glasögon faktiskt erbjuder adekvat UV-skydd för att säkerställa att dina ögon är skyddade.

5. De mest kostsamma solglasögonen i världen

De mest exklusiva och kostsamma solglasögonen kan kosta hundratusentals dollar. Dessa lyxversioner är ofta utsmyckade med ädelstenar och andra exklusiva material.

Vikten av att välja rätt: En avslutande betraktelse

Solglasögon är fascinerande tillbehör som erbjuder både stil och funktion. De skyddar våra ögon från skadliga UV-strålar och hjälper oss att se bättre i starkt ljus. När du väljer ditt nästa par solglasögon, tänk på dessa intressanta fakta och överväg att handla hos pålitliga återförsäljare som SmartBuyGlasses för att säkerställa kvalitet och skydd.