Nyheter

HANZA öppnar ny fabrik i Narva

HANZA har invigt sin nya produktionsanläggning i Narva, Estland. Byggnaden har en produktionsyta på 5 000 kvadratmeter, vilket gör att vi kan erbjuda kompletta produktionslösningar till våra kunder.

Den nya fabriken är en del av HANZA Mechanics Narva och ligger i Narva Industrial Park. De satsningar och investeringar som gjorts i maskiner och teknik är ett resultat av en ökad efterfrågan från befintliga kunder.

Fabriken kommer fokusera på slutmontering och specialisera sig på tyngre konstruktioner, och ett av de första projekten som kommer att monteras i anläggningen är gaffeltruckar till Mitsubishi Logisnext Europe (MLE), vilket är en stor order som offentliggjordes tidigare i år.

– Vi är väldigt glada över att öppna den här nya fabriken, det är ett viktigt steg för HANZA och även för våra medarbetare som jobbar här i Narva. Nu kommer vi kunna erbjuda våra kunder en komplett produktionslösning tack vare den nya monteringsavdelningen. Och det är precis det som HANZAs koncept ”All you need is one” handlar om. Från enskilda komponenter till färdig slutmontering, säger Liivar Kongi, klusterpresident Baltikum.

På bilden från vänster: Andreas Nordin, COO, Hanza, Oleg Karpikov, vice borgmästare, Narva, Liivar Kongi, klusterpresident Baltikum, Hanza.