Nyheter

Frigör potentialen hos väte och bränsleceller: ACI:s väte- och bränslecellsenergimöte i Valencia

Att minska koldioxidutsläppen i det globala energisystemet kräver fokus på energieffektivitet, beteendeförändring, elektrifiering, förnybara energikällor, väte, vätebaserade bränslen och CCUS. Vätgas är avgörande för att uppnå nettonollutsläpp, särskilt i sektorer som är svåra att minska som tung industri och långväga transporter.

Även om vätgasprojekt med låga utsläpp ökar, har bara 5 % säkrat investeringar på grund av osäkerheter och begränsningar i infrastrukturen. Påskyndade politiska åtgärder behövs för att skapa efterfrågan på vätgas med låga utsläpp och attrahera investeringar för att skala upp produktion och infrastruktur. Förseningar i genomförandet av politiken och bristande efterfrågan hindrar framsteg mot nettonollutsläppsscenariot.

ACI:s 7:e väte- och bränslecellsenergimöte är planerat till den 3:e och 4:e april 2024 i Valencia, Spanien.

Evenemanget syftar till att utforska och investera i den snabbt växande vätgasindustrin. Den 7:e upplagan kommer att ge uppdateringar om den europeiska och globala vätgasmarknaden, granska EU:s policyer och förordningar som påverkar branschen och diskutera strategier för att övervinna hinder.

Deltagarna kommer att fördjupa sig i ny teknik och utforska möjligheter och utmaningar relaterade till Europas vätgaspipeline och alternativa energibärare som ammoniak för väteproduktion.

Toppmötet kommer att sammanföra nyckelintressenter från olika sektorer, inklusive vätgasproducenter, bränslecellsföretag, biltillverkare, teknikleverantörer, investerare, regeringstjänstemän och leverantörer av hållbarhetsmobilitetsteknologi.

Det slutliga målet är att samarbeta och arbeta för att uppnå Net Zero till 2050.

Foto: Luca