Nyheter

Flexibla containrar ger snabba däckbyten

Däckskiftarna har revolutionerat branschen med sina mobila pop up-anläggningar för däckbyte som finns där kunderna finns. Anläggningarna etableras snabbt med hjälp av containrar som inretts av Containertjänst till däckverkstad, däckförvaring eller kontor och butik.

– Vi såg att det fanns ett stort behov av att byta däck under korta perioder. Men marknaden var väldigt överbelastad under dessa perioder och ingen brydde sig egentligen om kundernas behov. Det var svårt att hitta tider och svårt att ta sig till anläggningen där däcken skulle bytas, säger Tobias Johansson som är delägare och etableringschef på Däckskiftarna.

Däckskiftarna erbjuder däckbyte i mobila pop up-anläggningar som snabbt kan etableras där kunderna finns, ofta i anslutning till handelsområden och köpcentra.

– Vi kommer till kunderna i stället för att de ska leta sig till oss i ett svårtillgängligt industriområde. Det är också kundernas behov som styr våra öppettider.

Snabb etablering

Säsongerna för däckbyte är korta med två månader på våren och två månader på hösten. Då gäller det att snabbt kunna få i gång verksamheten.

– Tack vare vårt modulsystem med containrar kan vi etablera en anläggning på ett par timmar. Containrar är både flexibla och mobila. Då de redan är inredda och klara går det snabbt och effektivt att få i gång verksamheten.

Däckskiftarna är en franchisekedja bestående av egna företagare. Däckskiftarna står för hyreskontraktet och hyr ut containrarna medan franchisetagarna sköter det operativa och anställer personal. Maskiner, liftar och verktyg ägs av franchisetagarna.

Specialinredning

Containertjänst har under ett antal år hjälpt Däckskiftarna med ombyggnationer av containrar till företagets koncept. Containrarna inreds för att fungera som däckverkstad, däckförvaring, kontor och butik.

När en ny anläggning ska utrustas lämnar Däckskiftarna sina önskemål till Containertjänst som antingen tillhandahåller standardmodeller eller skräddarsyr en eller flera containrar för att passa på den aktuella handelsplatsen.

Det kan exempelvis vara utrymmesbrist som gör att en standardmodell måste modifieras. Eller att en franchisetagare vill ha ett extra uttag någonstans.

Utvecklar nya lösningar

– Här är Containertjänst väldigt duktiga och lösningsorienterade. De kan våra behov. Men vi har även en pågående dialog där vi tittar på vad som är bra och vad som kan bli bättre, berättar Tobias Johansson.

Michael Skärbo på Containertjänst bekräftar att samarbetet fungerar bra.

– Vi har jobbat ihop med Däckskiftarna och levererat containrar i över tio år. Det blir en speciell känsla när man tillsammans utvecklar nya modeller och lösningar.

Tobias Johansson är ansvarig för inköp och underhåll av Däckskiftarnas containrar.

– Vi finns på cirka 75 platser och varje anläggning har fyra till fem containrar. Det blir en hel del containrar som ska utrustas, tas om hand och underhållas.