Nyheter

Delta visar upp smarta energilösningar för lågkoldioxidnät och energiomställning på The Smarter E Europe

Delta, en global ledare inom kraft- och värmeledningslösningar, deltar på The Smarter E Europe i München för att demonstrera sina revolutionerande smarta energilösningar för elnät med låga koldioxidutsläpp och energiomställning. Genom att omfatta Deltas solenergi-, energilagrings- och laddningslösningar för elfordon (EV) möjliggör dess smarta energilösningar utnyttjande av förnybara energikällor, underlättar utbyggnaden av laddningstjänst och optimerar energieffektiviteten vid förbrukningspunkten.

Andreas Hoischen, Senior Director för Photovoltaic Inverters Business Unit, Delta EMEA:

– Deltas banbrytande lösningar för förnybar energi används i ett brett spektrum av applikationer globalt, allt från bostäder, kommersiella installationer till installationer i allmännyttiga skala. De innovativa teknologierna från Delta hjälper till att driva energiomställningen till en ren, hållbar nettonoll-framtid, i linje med EU:s mål om koldioxidneutralitet till 2050.

– I ett eko av EV-boomen har Delta levererat mer än 2 miljoner EV-laddare globalt. Dessutom, för att tillhandahålla den nödvändiga kraften som behövs utan att i stor utsträckning påverka det befintliga nätet, hjälper Deltas EV Charging Infrastructure Solutions till att på ett intelligent sätt hantera laddningskapacitet och platsenergi, minska trycket på energibolag samtidigt som vi maximerar avkastningen på investeringen för våra kunder. Deltas fokus är att uppmuntra renare och miljövänligare mobilitets- och energiinfrastruktur, säger Vincent Lin, Senior Director för e-Mobility & Smart Energy Solutions affärsutveckling, Delta EMEA.

Delta kommer att demonstrera ett komplett utbud av Smart Energy-lösningar som möjliggörs av DeltaGrid® Energy Management System på The Smarter E Europe, inklusive:

Solenergilösningar

Delta kommer att visa upp hela sitt utbud av solcellsväxelriktare, inklusive M15A/M20A/M30A Flex – för applikationer och miljöer som kräver låga ljudnivåer – till M50A/M70A/M100A Flex, för krävande, stora taksystem. Höjdpunkten i detta är M100A Flex, med funktioner som bågfelsdetektering, AC/DC Surge Protection Devices Type 2 (DC valfritt typ 1+2), anti-PID (Potential Induced Degradation), omvänd polaritetsskydd och strängövervakning med snabb I-V-kurvadatautmatning, vilket gör den idealisk för stora kommersiella solcellsanläggningar på taket. En annan höjdpunkt är den populära M125HV stora markmonterade 140 kVA-växelriktaren, med 20 DC-ingångar för maximal flexibilitet för PV-parklayout och en toppeffektivitet på 99,1 %. Hela utbudet av energieffektiva fotovoltaiska växelriktare uppfyller olika applikationsbehov från kommersiella tak- och storskaliga kraftverk.

Energilagringslösningar

Kraftdistribution och kapacitetsproblem har uppstått från alternativen för förnybar energi och e-mobilitet. Efterfrågan på energilagringslösningar för att balansera utbud och efterfrågan har blivit mer kritisk. För kommersiella kunder och industrikunder som behöver Energy Storage Solutions erbjuder Delta sin Energy Storage Skid Solution, ett integrerat prefabricerat energilagringssystem inklusive strömkonditioneringssystem, batteri, strömdistributionssystem och kontroll- och kommunikationssystem förkonfigurerade i en basenhet och integrerade med DeltaGrid® Energy Management System, en innovativ plattform med digital service och avancerade kraftkontrollfunktioner. Den är lämplig för applikationer med begränsat utrymme och kräver snabb driftsättning, och kan konfigureras efter nuvarande behov samtidigt som flexibilitet reserveras för framtida expansion.

Laddningslösningar för elbilar

Delta kommer att visa upp hela sitt utbud av infrastrukturlösningar för elbilsladdning, som har blivit allmänt accepterade och hittills har över 2 miljoner Delta EV-laddningsenheter skickats till kunder över hela världen. Med ett komplett utbud av lösningar för AC-laddare, DC-laddare och Ultrasnabba laddare, kan Deltas lösningar appliceras på olika applikationer, allt från bostads-, kommersiella, flotta till offentlig laddning.

Deltas monter på The Smarter E Europe ligger i Hall B3, monter nr 350, 14–16 juni på Messe München.

Foto: Michael Siebert