Nyheter

Turn rekryterar HR-chef: ska anställa över 100 personer

Snabbväxande solenergibolaget  Turn rekryterar HR-chef: ska skapa Sveriges bästa arbetsplats.Under 2022 tog Turn in 2 miljarder i kapital och påbörjade resan mot att bli ledande inom solenergi i Norden. En central del i tillväxtresan är att skapa Sveriges bästa arbetsplats. Nu gör Turn en nyckelrekrytering där Elin Forsberg tillsätts i rollen som Head of People.

Elin kommer arbeta med att bygga Turns personalstruktur från grunden, samtidigt som hon blir ansvarig för rekryteringen av 100 nya medarbetare.

Genom att använda outnyttjad mark till solparker kan Turn förse Sverige med god energi. Turn bygger, äger och förvaltar solparksanläggningar på ej odlingsbar mark och säljer vidare energin till svenska företag. Målet är att Turn ska stå för 15 procent av all solenergi som produceras i Sverige till 2028. För att realisera de ambitiösa tillväxtplanerna ska Turn utöka sitt team av medarbetare till över 100 personer de kommande fem åren.

Bolaget storsatsar just nu på rekrytering och har en uttalad målsättning att skapa Sveriges bästa arbetsplats. Elin Forsbergs uppdrag blir att utveckla Turns arbete med personalfrågor och företagskultur. Elin har lång erfarenhet av HR-arbete i ledande roller där hon arbetat brett med allt från rekrytering, personalfrågor, ledarskap och kommunikation. Hon har en examen i HR- och personaladministration från Uppsala universitet och kommer senast från en tjänst som HR-ansvarig på Agenda Advokatbyrå.

–  Det som fick mig att välja Turn är den spännande möjligheten att vara med och bygga någonting hållbart från grunden, samtidigt som det finns ett uttalat mål att skapa Sveriges bästa arbetsplats. Redan i mitt första möte med Turn var det tydligt att ledningen ser medarbetarna som företagets viktigaste tillgång och att huvuduppdraget är att skapa de bästa förutsättningarna för engagerade och passionerade medarbetare. Som HR-person är det helt fantastisk att höra, säger Elin Forsberg, Head of People på Turn.

Elins fokus framöver blir att skapa struktur för personalfrågor och kompetensutveckling. Parallellt med det strategiska arbetet blir rekrytering av nya medarbetare ett av de viktigaste områdena framöver.

– Fokus framöver, utöver att lägga en grund för HR-arbetet, är att hitta rätt kompetens och inte tumma på vad vi söker, i en fas där vi måste rekrytera i snabb takt. Turn har redan en fantastisk företagskultur med slående energi bland medarbetarna, så det är jätteviktigt att vi kan bevara kulturen, samtidigt som vi rekryterar och on-boardar flertalet nya personer. Jag hoppas kunna bidra till att skapa en trygg miljö där alla medarbetare känner sig sedda och får möjlighet att utvecklas till sin fulla potential, säger Elin Forsberg.

Elin brinner lite extra för kommunikation och ledarskap. Två faktorer som blir särskilt viktiga på en arbetsplats som befinner sig i en scale-up fas.

– Det enda sättet att nå våra mål är att göra det tillsammans med talangfulla människor som också vill driva förändring. Elin kommer att tillföra ovärderlig kunskap i en fas där vi växer snabbt. Hennes starka fokus på kommunikation och tydligt ledarskap passar bolaget perfekt och kommer att ta vår interna kultur till nästa nivå, säger Kenny Fogel, VD på Turn