Nyheter

Smart mikrofon och nya samarbeten gör hybridarbetet mer jämlikt

Cisco fortsätter att lansera produkter och samarbeten för att bidra till att det hybrida arbetslivet blir mer inkluderande, och förbättra den digitala mötesupplevelsen – både i rummet och på distans.

I samband med mässan Integrated Systems Europe visade Cisco upp en nyskapande bordsmikrofon och presenterade flera nya partnerskap, och detaljer kring pågående samarbeten.

Cisco Table Microphone Pro är, som namnet antyder, en bordsmikrofon för mötesrum, där många avancerade funktioner får plats i den smidiga enheten. Tack vare fyra inbyggda mikrofonelement fångar den upp ljud från alla riktningar på ett likvärdigt sätt, och AI-algoritmer bidrar till att ge en närmare och naturligare upplevelse av ljudet för deltagare på distans. Tack vare Ciscos marknadsledande hård- och mjukvarubaserade brusreducering för att ta bort störande bakgrundsljud förbättras upplevelsen ytterligare.

Mikrofonen innehåller också end-to-end-kryptering av ljudet och fungerar lika bra i större och mindre mötesytor. Den är enkel att instalera och konfigurera och använder Audio over IP-överföring.

”När hybridarbete blivit det nya normala, och verksamheter utrustar sina kontor för att skapa bra mötesupplevelser för alla medarbetare, bör felfritt ljud vara högst på listan för att undvika mötesutmattning. De bästa hybridmötena är de där vi kan fokusera på de saker som behöver göras. Inget knaster, inga störande bakgrundsljud, och ingen som ber någon i rummet att flytta sig närmare mikrofonen”, skriver Espen Loberg, VP of Product Management på Cisco Collaboration Devices, i ett blogginlägg.

I samband med ISE presenterade man också ett nytt samarbete med mikrofontillverkaren Shure, där Cisco möjliggör sömlös integration av Shure-mikrofonerna MXA920 Ceiling Array och MXA710 Linear Array. Den IP-baserade integrationslösningen bygger på AES67-standarden.

Integrationssamarbetet Cisco påbörjat med Microsoft kring Microsoft Teams Room-certifiering av Ciscos videosystem fortsätter. Målet är att erbjuda kunder större valfrihet och en sömlöst fungerande mötesupplevelse oavsett om det gäller Webex- eller Teams-möten.

Lösningen är för närvarande tillgänglig i betaversion för kunder och partners, och förväntas certifieras för produkterna Cisco Board Pro, Room Bar och Room Kit Pro under mars månad. Andra produkter som planeras att certifieras för Teams är Cisco Room Kit EQ, Cisco Room Navigator, Cisco Desk Pro samt distansarbetesverktyg som exempelvis Cisco Desk Camera 4K, och headsets i 320- och 370-modell.