Nyheter

Ny VD för Pimatic Oy

Dacke Industri meddelar att Satu Rautavalta utsetts till VD för Pimatic Oy från och med den 1 april 2023. Mika Virtanen, VP av Air Technology & Electromechanics, Dacke Industri kommer att ta över rollen som styrelseordförande för Pimatic Oy, från och med 1 april 2023 efter Lars Fredin, VD och koncernchef för Dacke Industri.

I över tio år har Satu haft ledande positioner som VD och COO (Chief Operating Officer) i olika branscher inom hydraulik, teknik och design, robotik och automation, grossist- och återförsäljarnätverk med mera. Hon har en lång bakgrund inom tillverkningsindustrin, med 25 års arbetslivserfarenhet från försäljnings- och chefsbefattningar. Närmast kommer hon från Länsihydro Oy där hon var verkställande direktör. Företaget tillverkar hydraulcylindrar och erbjuder mångsidiga tjänster inom tillverkning, underhåll och underleverantörer av hydrauliska maskiner och maskinverkstadstjänster.

Satu Rautavalta, tillträdande VD för Pimatic Oy:

– Jag är glad över att få vara en del av Pimatic och att arbeta i nära samarbete med både den professionella personalen och Pimatics kunder. Jag ser fram emot att vidareutveckla Pimatic som en ledande leverantör av tillämpad pneumatiklösning.

– Jag hälsar Satu varmt välkommen som VD för Pimatic. Hon kommer att tillföra gedigen industri och automationsexpertis till företaget. Med sin erfarenhet kommer tillväxten i företaget att ta ytterligare steg och hon kan tillsammans med teamet utveckla företaget till att vara den bästa arbetsplatsen. Denna förändring är ett utmärkt steg i företagets utvecklingsresa. Jag är glad över att vara en del av detta, som styrelseordförande för Pimatic Oy och frigöra min tid för att leda Air Technology & Electromechanics divisionen på Dacke Industri, säger Mika Virtanen, VP Air Technology & Electromechanics och kommande Pimatics styrelseordförande.

– Vi är verkligen tacksamma för det arbete som Mika gjort för att bygga ett professionellt företag med en fantastisk kultur på Pimatic. Mika kommer att säkerställa en smidig övergång till Satu, vilket ger honom tid att lämna över sina nuvarande ansvarsområden som VD för Pimatic och nu gå in i rollen som styrelseordförande och sedan november 2022, VP av Air Technology & Electromechanics. Satu är mycket välkommen och rätt person att fortsätta Pimatics resa mot ytterligare utveckling med stark tillväxt och en tydlig strategi, säger Lars Fredin, VD och koncernchef på Dacke Industri och styrelseordförande i Pimatic Oy.

Om Pimatic Oy

Pimatic fokuserar på tillämpad pneumatik och lågtryckshydraulik. Företaget erbjuder kunderna mervärde genom att tillhandahålla effektiva pneumatiska lösningar och tjänster. Pimatic är ett ”gammalt” namn för en ny pneumatisk möjlighet. Dess historia inom tillämpad pneumatik går tillbaka till 1974 och det nya företagsnamnet har varit i aktivt bruk som varumärke fram till idag. Med tillverkning och R&D anläggning i Huittinen, Finland, sysselsätter företaget cirka 50 personer och har en nettoomsättning på 11 MEUR.

Idag är Pimatic den ledande leverantören av tillämpad pneumatik och lågtryckshydraulik i Finland. Med en stark vision för tillväxt är det den beprövade partnern inom pneumatiska lösningar för många globalt ledande tillverkare inom sina branscher.

Pimatic Oy – Pneumatic Opportunity