Nyheter

Red Lead – mycket lovande prospekteringsmål för bly-zink-silver identifierat

Beowulf meddelar nu resultatet från en detaljerad geologisk kartläggning av Red Lead-målet, som ligger inom Mitrovica-licensen i Kosovo och som undersöks av Vardar Minerals Ltd , som Beowulf är aktieägare i till 59,5 procent.

Red Lead har likheter som observerats vid den närliggande fyndigheten i världsklass – Stan Terg, t.ex. innehar samma värdbergarter, trakytvärmekälla, hydrotermiska breccior och hydrotermiska alterationsmönster. Stan Terg-fyndigheten ligger bara två kilometer öster om Red Lead och har en resurs på 63 miljoner ton med 3,5 procent bly, 2,3 procent zink och 80 gram per ton silver – baserat på tidigare produktion och uppskattade återstående reserver av samma halt. Därför är Red Lead mycket lovande för samma metaller och möjliga mineraliseringar av ekonomiskt värde.

Styrelseledamot Chris Davies och VD Kurt Budge var i Kosovo för några veckor sedan för att ta del av borrningsarbetet vid Majdan Peak. De ägnade tre hela dagar åt att granska de tekniska aspekterna av prospekteringsprogrammet, vilket visade sig vara ovärderligt och resulterade i en gedigen förståelse för det utmärkta och högkvalitativa arbete som utförs av det lokala Vardar-teamet.

Höjdpunkter:

Red Lead-målet definieras av en två kilometer ost-nordostlig anomali av bly-zink-koppar-guldprover från jordprover tillsammans med:

Mineraliserade trakytkroppar (med upp till tre procent zink från stenprovtagning);

Utpräglade anomalier av inducerad polarisering (”IP”) som indikerar potentiella sulfidmetallkällor, och;

Hydrotermiska breccior och gossanbildning.

Detaljerad kartläggning har identifierat marmorenheter tillsammans med gossaner, trakytkroppar och karbonatförändringar, vilket ytterligare belyser potentialen för bly-zink-silvermineraliseringar med karbonatersättning.

Flera marmoravlagringar i berggrundens värdbergarter skulle kunna utgöra en idealisk fälla för metallrika hydrotermiska vätskor

Detta viktiga mål har samma värdbergarter, värmekälla av trakyt, hydrotermiska breccior och hydrotermiska alterationsmönster som den närliggande Stan Terg-fyndigheten, som är belägen på samma avstånd som Majdan Peak-området med hög sulfidering och epitermala mål.

Kurt Budge, VD för Beowulf:

– Efter tillkännagivandet i augusti om upptäckten av det stora polymetalliska epitermiska systemet vid Majdan Peak och tillkännagivandet i september med resultaten av borrskärningar för Majdan Peak South och fler borrmål, leder dessa resultat till att vi tror att Vardars licenser kan innehålla några av de mest lovande prospektiva undersökningsområdena i Europa för guld och basmetaller.

– När vädret nu blir kallare i Kosovo kommer borrningarna att avbrytas fram till våren 2023. Vi har analyser från det senaste programmet som förväntas i januari 2023 och arbetet med att tolka de senaste resultaten kommer att fortsätta.”

– Som tillskott till den växande listan över prospekteringsmål i Mitrovica har vi nu Red Lead, som visar alla viktiga geologiska markörer för den angränsande Stan Terg-fyndigheten och gruvan, och som är ett prioriterat mål för borrning under våren 2023.”

Beowulf’s investering i Vardar

Sedan Beowulfs första investering i Vardar i november 2018 har bolaget investerat cirka 3,1 miljoner pund och äger 59,5 procent av Vardar Minerals. Vardar ger Beowulf tillgång till den mycket lovande prospekteringspotentialen i Tethyan Belt, en viktig orogen metallogen provins för guld och basmetaller.

Under de senaste fyra åren har Vardar-teamet levererat spännande resultat för både Mitrovica-licensen som har flera prospekteringsmål, inklusive bly, zink, koppar och guld, och även Viti-licensen som visar potential för koppar-guldporfyrmineralisering och litium.

När Beowulf ser på framtiden har Bolaget flera alternativ när det fortsätter att utveckla Vardar, bland annat ytterligare investeringar från Beowulf, eller i händelse av en upptäckt, introduktion av tredjepartsinvesterare eller, om rätt prospekteringspaket skapas som stödjer en fristående verksamhet, möjligheten att avknoppa Vardar. Beowulf håller dessa alternativ under översyn.

Foto: Gerd Altmann