Nyheter

SENS tecknar avsiktsförklaring med ett globalt industriföretag för att möjliggöra och nyttja avancerad teknik i Värmlandsbergsgruvan

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding AB meddelade idag att Bolaget har under en tid utvärderat och haft långtgående diskussioner med en global europeisk teknologileverantör av kompressorer gällande den tekniska genomförbarheten i det underjordiska energilagerlagringsprojektet utanför Filipstad, vilket resulterat i tecknande av ett Letter of Intent.

Sedan en tid har SENS undersökt möjligheten till ett energilager i en underjordisk gruva som kallas Värmlandsbergsgruvan. Gruvan ligger utanför Filipstad, Värmland och har ett djup på 390 meter. SENS kan nu meddela att Bolaget tecknar en avsiktsförklaring med en global europeisk teknikleverantör för att intensifiera diskussionerna och fortsätta genomförbarhetsanalysen för användningen av avancerad teknologi i gruvan. Företaget är en global aktör inom sektorn och har lång erfarenhet av att tillhandahålla högkvalitativa produkter till branschen.

Ambitionen är att kunna använda företaget som leverantör av avancerad teknik för att optimera driftseffektiviteten och utvärdera gruvans kompatibilitet för ett fullskaligt kraftverk för kraftlagring.

– Värmlandsbergsgruvan är ett viktigt projekt för SENS och vi är oerhört glada över att ingå detta Letter of Intent med den globala industriaktören. Eftersom detta projekt kommer att vara det första i sitt slag med denna teknik som används i en underjordisk gruva för energilagring, är vi mycket övertygade om att detta industriföretags produkter kommer hjälpa oss att kunna bevisa SENS konceptet, vilket även kommer användas i våra andra internationella projekt, kommenterar Henrik Boman, VD på SENS.