Nyheter

Kongsberg Digital och Keystone går samman för ett branschledande partnerskap för dataoptimering

Kongsberg Digital och Keystone har kombinerat sin mjukvaruexpertis för att bilda ett branschförst teknikpartnerskap, vilket möjliggör att realtidsbrunnar och planeringsdata kan kombineras och kontextualiseras för att driva mer värdefulla arbetsflöden som leder till optimerade borroperationer.

Genom att kombinera båda företagens portföljer för brunnapplikationer, representerar Kongsberg Digital och Keystones partnerskap ett viktigt steg i förändring av industristandarder. Brunnsdata kombineras och kontextualiseras för att tillhandahålla brunnplaner med Keystones SmartHUB. Genom att använda sin industriella arbetsyta ger Kongsberg Digital en detaljerad bild av brunnsdriften i realtid genom en interoperabel plattform.

Denna ökade noggrannhet och konsistens av tillgänglig data i en enda öppen plattform hjälper team att utnyttja realtidsdata, den senaste och mest konsekventa informationen och inbyggda analysverktyg för brunnsdrift.

Shane McArdle, VD på Kongsberg Digital:

– Kongsberg Digitals partnerskap med Keystone kommer att göra det möjligt för kunder att utveckla mer effektiv planering, genomförande och lärande i brunnsdrift. Tillsammans kommer vi att göra data och insikter lätt tillgängliga i realtid för slutanvändare att använda för att fatta bättre beslut.

– Tidigare lagrades planeringsdata och realtidsdata för brunnar i olika silos och inte kombinerades. Vårt strategiska partnerskap med Keystone kommer att föra sammanhanget och verifierade åtgärder från planeringsdata till realtidsdata som utnyttjas av Kongsberg Digitals applikationer. Realtidsdata kommer att ta med faktiska siffror till planerings- och genomförandefaserna av digitala operationsprocedurer, vilket ger värde till våra kunder genom att tillhandahålla en holistisk översikt över brunnsdriften, såväl som verifiering av att proceduren följs.

Jan Isaachsen, VD för Keystone:

– Vårt samarbete med Kongsberg Digital är en perfekt matchning mellan teknologier som redan är beprövade i branschen. Borringenjörer kommer äntligen att kunna få en fullständig bild av faktiska kontra planerade data, vilket möjliggör dynamisk användning av all tillgänglig data för operationsoptimering i realtid och kontinuerlig förbättring av planeringen av nya brunnar.

På bilden: Shane McArdle, VD på Kongsberg Digital