Nyheter

ABB lanserar: OmniVance™ Machining Cell och Machining Softwar

ABB lanserade idag bearbetningslösningarna OmniVance™ Machining Cell och Machining Software som ger större flexibilitet och förenklar en rad applikationer, inklusive slipning, polering, sågning och ytbehandling.

Machining Cell ingår i ABB:s nya portfölj OmniVance som består av standardiserade applikationsceller och är den första lösningen på marknaden som kan utföra upp till åtta olika applikationer i en och samma cell, samtidigt som intuitiva Machining Software förenklar programmering och minskar drifttagningstiden med upp till 92 procent.

– OmniVance Machining Cell och Machining Software är de senaste innovationerna i ABB:s växande robotportfölj och gör automatiseringen tillgängligare, flexiblare och snabbare, säger Marc Segura, ABB:s chef för divisionen Robotics. Eftersom konsumenternas önskemål om ett större produktutbud växer och produktlivscykeln krymper behöver tillverkarna kunna göra snabba och kostnadseffektiva omläggningar för att hålla sig väl framme på marknaden.

Frigör flexibilitet med OmniVance Machining Cell 

OmniVance Machining Cell består av en IRB 2600-robot, en styrenhet och en svängskiva tillsammans med tryck- och nivåsensorer och annan utrustning, som alla testats för att garantera kompatibilitet. 90 procent av robotcellen är redan färdigbyggd, vilket innebär att användarna bara behöver fokusera på verktyg och robotkalibrering. Denna nivå av förkonstruktion leder till snabbare installation,kompaktare utrymmeskrav och säkerställer att robotcellerna enkelt kan integreras i många olika typer av produktionsmiljöer. Den standardiserade designen gör det också möjligt att köra upp till åtta olika funktioner i en och samma cell, ofta genom att bara ändra manipulatorn.

OmniVance Machining Cell har utformats med hjälp av praktiska stresstester på 2 400 celler. Resultatet är en mycket hållbar och stabil lösning som lämpar sig väl för tuffa förhållanden och kan köras oövervakad i 20 000 timmar innan underhåll behövs.

Förenkla automatiseringen med Machining Software 

ABB:s bearbetningsmjukvara Machining Software är den första mjukvaran som integrerar funktioner för autokalibrering och banjustering i ett och samma intuitiva verktyg. Detta förenklar processen att konfigurera nya produkter samtidigt som noggrannhetsnivån i bearbetningsapplikationerna maximeras, inklusive slipning, avgradning, polering och torrisblästring. Machining Software är ett fristående verktyg som har stöd för både den IRB2600-robot som används i Machining Cell och ett stort antal andra robotar från ABB.

Machining Software kalibrerar verktygen och bearbetar artiklarna automatiskt så att omkalibreringstiden minskas från fyra timmar till bara tio minuter. Med integrerade funktioner för banjustering kan användarna enkelt redigera tusentals banpunkter på bara en halv dag, jämfört med normalt två dagar för att få en högkvalitativ yta som till exempel ett mobilskal eller ett aluminiumhjul.

Personer som inte är experter på programmering kan enkelt utföra och övervaka bearbetningsarbetet via ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt. Snabbare programmering av bearbetningsarbetet görs smidigt med dra-och-släpp funktioner, vilket minimerar risken för fel. Det går också att kopiera och klistra in program mellan olika bearbetningsstationer och på det sättet minskas ytterligare den tid det tar att skala upp verksamheten.

– OmniVance Machining Cell och Machining Software ger nya möjligheter att frigöra nya nivåer av effektivitet, noggrannhetsnivå och flexibilitet för företag inom många olika branscher, från trä- och metallproduktion till elektronik och biltillverkning, tillägger Segura. I och med att produktdesignen blir alltmer komplex och bristen på arbetskraft påverkar verksamheten kan Machining Cell och Machining Software tillsammans göra det möjligt för företag att omvandla sin produktivitet även vad gäller de mest intrikata arbetsuppgifterna.

OmniVance FlexArc Compact är en av de senaste lösningarna i ABB:s nya varumärke OmniVance som omfattar ABB:s samtliga standardiserade applikationsceller. Genom att kombinera robot, gripare, styrenhet, mjukvara och andra komponenter i en enda applikationsspecifik lösning kräver OmniVance-cellerna minimal integrering, vilket minskar risken för fel. Den standardiserade designen för OmniVance-cellerna säkerställer tillsammans med ABB:s globala närvaro smidig expansion och snabb support.