Nyheter

Konstruktionsbyrån Looström startar nytt affärsområde: Industrikonstruktion

Looström startar ett nytt affärsområde med fokus på projektering av industrikonstruktion. För att leda denna satsning har Looström rekryterat Sanjeewa Withana med drygt 25 års erfarenhet inom området från bland annat Sweco, Tyréns och WSP.

Looström har sedan 1903 arbetat med byggnadskonstruktion och breddar nu erbjudandet att även inkludera industrikonstruktion. Denna satsning går i linje med att kunna erbjuda kunder och beställare en större bredd av teknikkonsulttjänster och kompletterar Looströms befintliga erbjudande till marknaden avseende allmänkonstruktion (K) och prefabkonstruktion (KP) på ett naturligt sätt.

För att leda denna satsning har Looström rekryterat civilingenjören Sanjeewa Withana. Sanjeewa har mer än 25 års erfarenhet av att planera och leda industriprojekt.

Han har tidigare bland annat arbetat som uppdragsansvarig och gruppchef på Tyréns, Sweco och WSP.

– Att starta Industriavdelningen på Looström känns väldigt roligt och spännande. Vi kommer från start att kunna erbjuda kvalificerad projektering från tidiga skeden till färdiga bygghandlingar för alla typer av industriprojekt inom tillverkningsindustri (stål, papper, fordon, läkemedel etc.), övriga industribyggnader, samt vatten- och värme-verk. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med den erkänt utvecklingsdrivna ledningsgruppen på Looström ta mig an det affärsområde som jag arbetat med under många år, och där jag redan har ett etablerat nätverk, säger Sanjeewa Withana, Avdelningschef Industri.

– Vi har fått frågan från flera av våra befintliga beställare om att hjälpa dem även med industriprojekt. Därför känns det extra roligt att nu starta vår industriavdelning för att kunna hjälpa befintliga och nya kunder över hela Sverige. Vi har länge haft ögonen på denna intressanta och växande sektor och nu känns det rätt att ta steget fullt ut, säger Björn Sjögreen VD.