Nyheter

ELGi introducerar två nya produktserier av luftkompressorer på Underhåll 2022 i Göteborg

ELGi Compressors, ett dotterbolag till ELGi Equipments Limited och en av världens ledande tillverkare av luftkompressorer, kommer att presentera sin omfattande portfölj för att hantera tryckluftskrav inom tillverknings-, metall-, livsmedels-, dryckes- och läkemedelssektorerna på Underhåll från den 31 maj till den 3 juni, i Göteborg, Sverige, i monter nr B04:52.

Den nordiska lanseringen av ELGi AB 11 – 22kW, det senaste tillskottet i AB-seriens utbud av oljefria skruvkompressorer, kommer ske vid Underhåll. De här enheterna vänder sig specifikt till tryckluftsbehoven inom livsmedels- och dryckesindustrin, småskaliga läkemedels- och mejeriindustrier, såväl som småskalig elektronikproduktion och laboratorier där det är avgörande att mikrobiologisk föroreningsfri luft uppfyller de stränga normerna för ISO 8573-1 klass 0 och ISO 8573-7. AB-seriens kompressorer tillverkas i en ISO 22000-certifierad (hanteringssystem för livsmedelssäkerhet – FSMS) produktionsanläggning.

– Vi kommer till Underhåll för att tydliggöra vårt starka engagemang och vår lokala närvaro i Norden samt lansera våra senaste innovationer i vad som utan tvekan är en av de mest omfattande portföljerna av tryckluftslösningar i regionen, sa Tord Sandberg, regionchef, Norden, ELGi Compressors Europe. ELGi har utvecklat ett betydande nätverk av kanalpartners över hela Norden. Våra partners tillhandahåller expertstöd inom försäljning och kundsupport. Vi har också nyligen utökat vår lagerkapacitet för att säkerställa snabb leverans av utrustning och reservdelar.

På Underhåll kommer även ELGi lansera den nya LD-serien 2.2 – 11kW en serie med oljesmorda, direktdrivna kolvkompressorer. Den nya LD-serien är en innovation inom kolvluftkompressorteknik. LD-seriens luftkompressorer har en direktdriven tvåstegskompressor i gjutjärn monterad på en tank och är utrustad med y/d-start som standard. Resultatet är en serie kompressorer som ger maximal tillförlitlighet och hållbarhet för små till medelstora industriella tillämpningar som klarar att uppfylla högre förväntningar än bara intermittent användning av tryckluft.

Yrkesverksamma i underhållsbranschen och andra besökare till ELGi:s monter nr B04:52 kommer också att kunna se ELGi:s EG Series 11 – 250kW elektriskt smorda skruvkompressorer, som representerar ett stort framsteg i design och prestanda. Eftersom varje enskild komponent har utformats för tillförlitlighet och enkelt underhåll är enheterna perfekta för att tillgodose metall-, stål- och biltillverkningsindustriernas behov av tryckluft.

– Vårt AB11-22-sortiment av oljefria skruvkompressorer öppnar nya möjligheter för små till medelstora livsmedels- och dryckesföretag som behöver pålitlig och hög luftrenhet tillsammans med betydande vinster i energieffektivitet och hållbarhet, till en låg total ägandekostnad, fortsatte Sandberg Med våra oljesmorda och oljefria tryckluftslösningar med roterande skruv, tillgängliga från 2,2 till 450 kW, branschledande garantiprogram, och med våra torkar, filter och andra nedströmstillbehör, är vi redo att tillgodose varje tryckluftsbehov.

På bilden: ELGi visar upp tryckluftslösningar lämpade för tillverknings-, metall-, livsmedels- och läkemedelsindustrin, och kommer att introducera den nya LD-serien av kolvkompressorer och en ny serie oljefria luftkompressorer från 11-22kw