Nyheter

Manufacturing Leadership Awards: För elfte året i rad – Lexmark vinnare

Manufacturing Leadership Awards, tävlingen som hyllar tillverkningsföretag, har för elfte året i rad IoT-företaget Lexmark som vinnare. Lexmark uppmärksammas för sina prestationer inom kategorierna AI och maskininlärning , Digitala leveranskedjor och samverkande ekosystem. Enligt utmärkelserna anses Lexmarks lösningar forma framtiden inom global tillverkning. 

– Vi fokuserar ständigt på att skapa och leverera förstklassiga produkter och processer, och dessa utmärkelser är ett kvitto på att vi jobbar i rätt riktning. Vi vill passa på att tacka Manufacturing Leadership Council för att de ger ett erkännande till de medarbetare på Lexmark jobbar hårt varje dag för att skapa innovation i hela organisationen, säger Tonya Jackson, senior vice president och chief product delivery officer på Lexmark.   

Initiativet till Manufacturing Leadership Awards startade för att hylla tillverkningsföretag och ledare i den global tillverkningsindustrin. I år delades utmärkelser ut till företag i 11 kategorier. Totalt hyllades Lexmark som ledare i tre av de 11 kategorierna.

AI och ML sänkte kostnaden med 70 procent 

Lexmarks nya produktinsteam och Ventures-team uppmärksammades för att ha kapat kostnader inom kategorin artificiell intelligens och maskininlärning. De byggde och automatiserade ett visuellt inspektionssystem genom att integrera Lexmark Optra Edge med Lexmarks tillverkningssystem. Resultatet blev en 70 procents minskning av kostnaden för jämförbara automatiserade system.  

Digitala leveranskedjor under pandemin 

När pandemin tog komponentbristen till krisnivå, behövde Lexmark hitta nya sätt att hantera situationen. Lexmarks produktleveransteam uppmärksammades i kategorin Digital Supply Chains för att ha skapat en lösning som möjliggör bättre synlighet mellan leverantörer och komponenter.  

Molnlösning för patroner 

Lexmark erkändes i kategorin Collaborative Ecosystems för att ha utökat sina möjligheter till cirkulär ekonomiLexmarks insamlingsprogram för bläckpatroner (LCCP) låter kunder över hela världen returnera använda patroner. Initiativets flaskhals var dock möjlighterna till identifiering av patroner som kan återanvändas. Därför utvecklades en molnlösning för utvärdering av returnerade patroner. Den nya lösningen innebar betydande kostnadsbesparingar och gynnar miljön genom att många fler patroner än tidigare kan återanvändas.   

Om Manufacturing Leadership Awards 

Manufacturing Leadership Awards hyllar tillverkningsföretag och individuella tillverkningsledare som formar framtiden för global tillverkning genom digital transformation. Vinnande projekt och individuella tillverkningsledare har visat prestationer i en av ett brett spektrum av kategorier och väljs ut av en panel av expertdomare för resultat som har levererat tydligt och övertygande värde och avkastning på investeringen. För mer information, besök Manufacturing Leadership Awards.