Nyheter

L’Oréal beställer robotvagnar från FlexQube

FlexQube har erhållit en order för eQart® Line robotvagnar från L’Oréal i USA värd 2,9 MSEK. Robotarna kommer att installeras i ett av L’Oréals distributionscenter under det tredje kvartalet 2022.

CEO Anders Fogelberg:

– Detta är den andra större ordern vi får i USA under en relativt kort tidsperiod och vi känner att detta är ett genombrott för acceptansen av vårt modulära AGV koncept. Ett prisvärt och användarvänligt koncept med extremt kort implementeringstid. Vi tar ytterligare ett steg på vår resa att bli ett erkänt robotteknikbolag och jag ser mycket fram emot att se dessa robotar användas hos L’Oréal.

Om FlexQube:

FlexQube är ett teknikbolag med huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige, och är verksamt inom vagnsbaserad materialhantering genom ett patenterat modulkoncept. FlexQube utvecklar och designar kundanpassade lösningar för både robotiserad och mekaniserad vagnslogistik. Genom företagets egenutvecklade och unika automationskoncept erbjuds robusta och självkörande robotvagnar. FlexQube har över 850 kunder i 35 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa.

FlexQubes kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Tesla, Amazon, Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.