Nyheter

Nationell standard och testbädd för dagvattenanläggningars reningsprestanda – webbinarium 24 maj

I samarbete med RISE bjuder VA-guiden in till ett kostnadsfritt webbinarium om projektet Testbädd och standard för utvärdering av dagvattenreningsanläggningars prestanda.

Välkommen på ett digitalt seminarium om arbetet för en nationell standard och testbädd för utvärdering av kompakta och prefabricerade dagvattenanläggningars reningsprestanda. Med kompakta prefabricerade reningsanläggningar avses här anläggningar som tillverkas med standardiserade mått. Det kan handla om underjordiska sedimentationskammare eller filterkasetter till dagvattenbrunnar.

Arrangemanget genomförs inom projektet Fördjupad studie testbädd och standard för dagvattenanläggningar som utförs av RISE Research Institutes of Sweden med finansiering av Naturvårdsverket. Inom projektet undersöks möjligheten att i Sverige etablera en testbädd för standardiserad testning och utvärdering av kompakta prefabricerade reningsanläggningar för dagvatten. Projektet ser också över hur en standard för sådan testning lämpligen byggs upp. Läs mer om projektet på RISE:s hemsida.

Under webbinariet kommer resultat från arbetet hittills presenteras och deltagarna ges möjlighet att lämna förslag på innehåll i standarden och utformningen av testbädden. Ett mer detaljerat program presenteras inom kort.

Datum: 24 maj
Tid: 10.30 – 12.00
Arrangör: VA-guiden AB i samarbete med RISE
Frågor om webbinariet: Josefine Klingberg [email protected]
Pris: Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 20 maj

Du anmäler dig till webbinariet här:

Webbinarium testbädd