Nyheter

Eco Wave Powers VD vittnar i New Jersey Wave Energy Hearing

Svenska Eco Wave Power Global AB tillkännagav idag att Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power vittnade inför en utfrågning i New Jerseys lagstiftande församling om vågenergi.

Assembly Special Committee on Infrastructure and Natural Resources och dess ordförande, Kongressledamoten Robert Karabinchak, bad gästerna att dela med sig av sin expertis och kunskap om vågenergi och dess utsikter för tillväxt i delstaten New Jersey.

Deltagarna som gav vittnesbörd till kommittén, som ägde rum torsdagen den 17 mars, inkluderade Philipp Stratmann, VD och Koncernchef för Ocean Power Technologies, Marcus Lehmann, grundare och VD för CalWave Power Technologies Inc., professor Muhammad R. Hajj, ordförande för avdelningen för civil-, miljö- och havsteknik och chef för Davidson Laboratory på New Jerseys Stevens Institute of Technology och Patty Cronheim, chef för New Jersey League of Conservation Campaigns.

Kongressledamoten Karabinchak inledde sessionen:

– Denna session är extremt viktig för vår framtid. Energin kommer att förändras i framtiden. Vindkraftverk och våra solenergiparker är starten för ren energi i New Jersey, men det finns också andra källor för förnybar energi, och vi kommer att tala om en av dem idag – vågenergi.

Kongressledamoten Karabinchak hänvisade till en nyligen publicerad artikel ”The Future of Everything” i The Wall Street Journal, som nämnde Eco Wave Power i en artikel om ”The Next Bets for Renewable Energy” och fortsatte:

– Detta är framtiden, och idag har vi möjlighet att tala om våra framtida behov och de energikällor som producerar ren energi och som kommer att hjälpa oss att komma bort från fossila bränslen i framtiden.

Nästa talare var professor Muhammad R. Haj:

– Den blå ekonomin är en stor och värd 1,5 biljoner dollar globalt. I New Jersey bor merparten av befolkningen, om cirka 7,1 miljoner, i kustområden. För att ge dig en idé, med vindkraft och en vindhastighet om 9 meter per sekund, får du ut 470 watt per kvadratmeter. Som jämförelse, vid en våghöjd om en meter ger det dig tio gånger så mycket effekt, 4,900 watt per vågmeter. Detta är viktigt eftersom en meter vågkraft, även vid en verkningsgrad om 25 %, skulle kunna driva ett hushåll under ett helt år. New Jersey har faktiskt 10 000 watt per meter precis vid stranden.

Han tillade att:

– Vind- och solkraftsparker tar mycket utrymme … de behöver upp till 50 gånger det utrymme som krävs för kol och 100 gånger det utrymme som krävs för andra fossila bränslen, och detta har varit ett hinder, eftersom mark kan användas till jordbruk och till annat och man vill inte använda all mark till sol- och vindkraftsparker. Vågkraft kan lösa detta problem. Vi tittar inte på vågkraft för att bara driva nätet, vågkraft kan användas för att driva den blå ekonomin…Vi skulle kunna använda vågenergi för att driva avlägsna öar och avlägsna samhällen – det krävs mycket kraft för att transportera fossila bränslen och kraft, vi skulle kunna göra detta direkt med vågkraft… Vågkraft skulle kunna användas för att bygga mer motståndskraftiga kustsamhällen och använda vågkraft när vi inte har ström under orkaner, … Vi skulle också kunna använda den för avsaltning, kan du tänka dig att ha vatten och energi vid samma plats och samma tid? du kan göra mycket med den här tekniken…

Inna presenterade vågenergins stora potential för kommittén:

– Enligt US Energy Information Administration kan vågenergi ge cirka 66% av USA:s energibehov.

Inna beskrev också fördelarna med Eco Wave Powers innovativa teknologi, och nämnde att den är kostnadseffektiv, pålitlig, försäkringsbar, miljövänlig och säker att ansluta till nätet.

Hon nämnde att Eco Wave Power är:

– Mycket intresserad av att utnyttja vågenergin i New Jersey på grund av dess mycket betydande vågpotential och dess ambitiösa energiplaner.

Inna presenterade sin förhoppning om att vågkraft kommer att integreras i New Jerseys energiplan och fortsatte:

– New Jersey har varit en ledare innovatör inom energi sedan Thomas Edisons dagar. Guvernör Murphy har lagt upp ett av de mest ambitiösa målen för ren energi i landet, men det kan bara uppnås när alla förnybara energikällor samverkar, inklusive vågenergi.

Hon tillade att:

– Om elektricitet från vågorna kommer de att kunna ersätta Logan Township och Chambers kolverk, som är de sista kvarvarande kolkraftverken i delstaten New Jersey. Detta skulle innebära en lika stor minskning av CO2-utsläppen som att ta bort cirka 800 000 passagerarfordon från vägarna under ett år.