Nyheter

Ny hållbarhetsdirektör på LKAB

Arbetet med att anpassa LKAB till det pågående omställningsarbetet fortsätter. Det medför en omorganisation av staben HR- och hållbarhet samt förändringar i koncernledningen.

I samband med att HR- och hållbarhetsdirektör Grete Solvang Stoltz lämnar bolaget har en översyn av organisationen gjorts. Detta innebär att nuvarande befattning som HR- och hållbarhetsdirektör övergår i två tjänster, en HR-direktör och en hållbarhetsdirektör. Rekryteringen av tjänsten som hållbarhetsdirektör har nyligen slutförts.

— Med tanke på de utmaningar som LKAB står inför både vad gäller kompetensförsörjning och tillståndsfrågor vill vi stärka HR- och hållbarhetsområdena ytterligare. Därför är vi väldigt glada över att kunna välkomna Pia Lindström som LKAB:s nya hållbarhetsdirektör och del av koncernledningen, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB.

Pia Lindström kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Boliden Gruvor. Pia Lindström tillträder sin nya tjänst på LKAB under första halvåret 2022.

Grete Solvang Stoltz kommer den 1 januari 2022 att lämna LKAB:s koncernledning. Tills de nya befattningshavare är på plats går Åse Juhlin in som tf HR-direktör och Anna Lidbom som tf hållbarhetsdirektör med direktrapportering till vd.