Nyheter

Landsbygdspartiet oberoende: ”Landsbygden fixar elen – får inget för besväret”

”Landsbygden producerar el genom vatten och vind, men får ingenting för besväret. Samtidigt kommer politikerna med tomma löften. Bla, bla, bla.”

Det skriver Pia-Maria Johansson, partiordförande för Landsbygdspartiet oberoende i ett debattinlägg i Expressen:

”Vi har cirka 4 200 vindkraftverk i Sverige och det planeras att byggas ytterligare 1 100 fram till 2026. Det lokala motståndet är stort och för att få landsbygden med på skutan, så försöker man locka med att en del av pengarna skall delas ut till lokala projekt. Detta är traditionellt bondfångeri, eller som Greta Thunberg säger: ”Bla, bla, bla…”

”Det finns cirka 2 000 vattenkraftverk i Sverige och när de byggdes så utlovades ofta billig ”bygdekraft”. De som bodde i närheten skulle garanteras billig el från det lokala kraftverket – transportsträckan var ju kort. Det bildades också kommunala elbolag, som skulle garantera kommuninnevånarna billig ström. Var finns de nu?”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/landsbygden-fixar-elen-far-inget-for-besvaret/