Nyheter

Milstolpe för SKF: Allokerar 300 miljoner euro i gröna investeringar

SKF har nått en betydande milstolpe efter att ha allokerat totalt 300 miljoner euro till investeringar i enlighet med SKFs ramverk för grön finansiering.

Finansieringen sker med koncernens 10-åriga gröna obligation och är en viktig del i SKFs fokus på att minska sina egna utsläpp samt att öka investeringarna i F&U, produktion, testning och kapacitet för rekonditionering av produkter som används i industrier som förnybar energi, elbilar och järnvägsapplikationer.

Niclas Rosenlew, Senior Vice President och CFO, säger: “Det är fantastiskt att se den påverkan och stora bredd av projekt som den här finansieringen möjliggör. Dessa investeringar är betydelsefulla då de bidrar till förändringen av SKF och de industrier som vi hjälper.”

SKFs ramverk för grön finansiering har genomgått en oberoende utvärdering av Center for International Climate Research (CICERO).