Nyheter

Minesto och Schneider Electric presenterar erbjudande om förnybar baskraft på Enlit Europe

Minesto och Schneider Electric deltar denna vecka tillsammans på energikonferensen Enlit Europe. Syftet är att fortskrida Minestos och Schneiders strategiska partnerskap samt att marknadsföra deras gemensamma erbjudande gentemot energibranschen.

Enlit Europe, en sammanslagning av energikonferenserna European Utility Week och POWERGEN Europe, arrangeras denna vecka i Milano. Med 10 000 deltagare och 500 utställare är Enlit Europe ett ledande forum för energiomställningen som samlar nyckelaktörer från hela energibranschens värdekedja.

Minesto och Schneider Electric deltar under veckan i gemensamma aktiviteter som en del av deras strategiska partnerskap vilket inleddes tidigare i år. Detta inkluderar enskilda möten med potentiella kunder och partners för att marknadsföra ett gemensamt och komplett kunderbjudande baserat på Minestos patenterade havsenergiteknik och Schneiders ledande expertis inom integration av förnybar energiproduktion och microgrids.

Martin Edlund, vd för Minesto:

– Vi är glada över att utveckla relationen med Schneider Electric och tillsammans interagera med energiaktörer för att visa upp vårt kombinerade kunderbjudande. Tillsammans kan vi erbjuda nyckelfärdiga lösningar för planerbar produktion av förnybar el. Detta minimerar både behovet av att bygga ut överkapacitet av förnybar elproduktion och behovet av långvarig energilagring.

Gary Lawrence, Power and Grid Segment President, Schneider Electric:

– Minesto tillhandahåller en skalbar teknik som kan förändra spelplanen på en global marknad och med potential att producera energi till en konkurrenskraftig kostnad. Tillsammans adderar vi havsenergi till den globala förnybara energimixen för att balansera produktionen från andra förnybara energislag med förutsägbar, förnybar baskraft. Detta skapar betydande kundvärde och möjligheter i arbetet för att genomföra en hållbar omställning till samhällen med noll nettoutsläpp.