Nyheter

Schneider Electric levererar automationslösning till svenska Primozone

Ozonebehandling är ett effektivt och miljövänligt sätt att rena vatten och luft. Ozongeneratorer med hög ozonkoncentration och låg livscykelkostnad har gjort skånska Primozone produkter till en växande exportframgång.

Primozones produkter används bland annat i applikationer för dricksvattenrening och fiskodlingar runt om i världen. Automationslösningar till ozonegeneratortillverkningen levereras av Schneider Electric.

Primozones ozonteknik är en framgångsrik lösning som används i industriella vattenrenings­applikationer i flera länder runt om i världen. Bland kunderna finns europeiska fiskodlingar, kommunala vattenverk i USA, norska brunnbåtar och ett vattenverk på Åland.

Primozones ozongenerator används dessutom för rengöring i produktionen av solpaneler, vilket anses vara ett mer hållbart alternativ till de starka kemikalier som vanligtvis används för att tvätta solpaneler.

När Primozone behövde ett nytt styrsystem (PLC) och operatörspanel (HMI), för att ta sin lösning till marknaden, ställdes speciella krav. Styrsystemet skulle kunna hantera protokollet Modbus utan extra licenskostnader och kommunicera med upp till 48 enheter i generatorn.

Efter grundlig utvärdering av prestanda, funktioner och pris, visade det sig att Schneider Electric var nästintill ensamma på marknaden att kunna leverera en lösning som uppfyllde alla dessa krav.

– För Primozone, som är ett högteknologiskt företag, krävs det bästa på marknaden för ozongeneratortillverkningen, säger Jonas Augustinson, teknikchef på Primozone. Att vi valde Schneider Electric för styrsystem och operatörspaneler handlade dels om att de erbjöd hög prestanda, god kvalitet och flexibla lösningar till ett bra pris, dels att de erbjuder bra service- och supporttjänster som är avgörande i det löpande arbetet.

– Att följa Primozones framgångsresa de senaste åren har varit enormt spännande och vi är glada att de har valt att använda styrsystem och operatörspaneler från Schneider Electric, säger Johan Hult, OEM Solution Sales Engineer Industrial Automation Business på Schneider Electric. Det känns dessutom extra bra att Primozone har en teknik som erbjuder en exceptionellt bra och hållbar lösning för vattenbehandling i storskaliga anläggningar, givet vårt starka engagemang för hållbarhet.