Nyheter

Epiroc förvärvar kanadensisk leverantör av uppkopplingslösningar för dagbrott

Epiroc, produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har förvärvat 3D-P, ett kanadensiskt bolag som tillhandahåller lösningar för trådlös uppkoppling i dagbrott.

3D-P, med säte i Calgary, Kanada, tillhandahåller pålitliga lösningar för trådlös uppkoppling för gruvbolag med drift i dagbrott. Ett robust trådlöst nätverk är viktigt för att möjliggöra gruvautomation, inklusive fjärrstyrd och autonom drift. 3D-P är aktivt i Nordamerika, Chile, Peru och Australien.

Det har cirka 50 anställda och hade intäkter under 2020 på cirka MSEK 110.

– Att ha pålitlig uppkoppling av hög kvalitet är centralt för gruvbolag som investerar i automation och digitalisering för att stärka säkerhet och produktivitet, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Vi är glada att välkomna det utmärkta teamet på 3D-P till Epiroc. Tillsammans kommer vi att se till att våra kunder lyckas med sin automations- och digitaliseringsresa.  

Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

För mer information om 3D-P:

https://3d-p.com/.