Nyheter

IVAB etablerar VVS-filial i Skellefteå – rekryteringar att vänta

Med befintliga kunder både inom industrisegmentet och för att möta den ökade efterfrågan på VVS-tjänster etablerar IVAB en ny filial i Skellefteå.

– Vi tror på Skellefteå. Det händer mycket där just nu och de kommande åren ser mycket positivt ut. Geografiskt sett är det perfekt, det är nära huvudkontoret i Piteå och vi kommer närmare befintliga projekt och kunder som bland annat gör att pendlingen för montörerna i Piteå minskar, säger Erik Nilsson, VD.

När IVAB etablerade sig i Kristianstad i höstas fanns redan en mindre organisation bestående av 1 serviceledare och 4 montörer, så den här etableringen skiljer sig lite från hur vi brukar göra.

– Här har man chansen att vara med om något helt nytt och kommer ha stora möjligheter att påverka sitt eget arbete och uppdrag. Vi har en del uppdrag inom VS-entreprenader och sprinklerinstallationer och nu siktar vi på att växa på alla håll, både mot företag och privatpersoner, säger Erik Nilsson.

Arbetet med etableringen är i full gång.

Lokalerna som ligger centralt och tillgängligt håller just nu på att anpassas och få ett ansiktslyft. De kommer bli ljusa och fräscha med trevliga personalutrymmen. VVS-ingenjören Per Andersson, senast från rollen som filialchef på Assemblin, har i veckan påbörjat sin nya tjänst som filialchef på IVAB.

–  Det känns riktigt roligt att starta igång något nytt och tillsammans ska vi nu fokusera på dels göra bra jobb, men även att hitta engagerade och duktiga VS-montörer som vill vara med och bygga upp detta från grunden. Förutom VS och sprinkler så har IVAB en riktigt vass industriavdelning också så det finns alla möjligheter att växa även på det området.

–  Vi är redan i mål med en riktigt grym rekrytering av en projektledare som ansluter efter sommaren. Går allt enligt planerna kommer vi ha en hög anställningstakt de kommande åren, säger Per Andersson, filialchef Skellefteå.