Nyheter

Ericsson Private 5G möjliggör nästa steg i industri 4.0

Ericsson Private 5G är ett nytt, nästa generations privat 4G- och 5G-nätverk, skräddarsytt för att driva industri 4.0 och den digitala omvandlingen av industrisektorer. Den Optimerar och förenklar driften med molnbaserad nätverksadministration, noll driftstopp vid uppgraderingar, garanterat hög prestanda och installation inom loppet av ett par timmar.

Tillverknings-, gruv- och processindustrin, offshore- och elverktyg, hamnar och flygplatser är bland de främsta mottagarna.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) har lanserat Ericsson Private 5G. Det erbjuder säker och enkel 4G LTE och fristående 5G-uppkoppling för främst, däremot inte begränsat till, tillverknings-, gruv- och processindustri, offshore- och elverktyg samt hamnar och flygplatser.

Ericsson Private 5G optimerar och förenklar affärsverksamheter med molnbaserad nätverksadministration, behåller känsliga data på plats, har noll driftstopp för uppgraderingar och garanterar hög prestanda genom avtal kring servicenivå.

Det installeras enkelt på några timmar vid alla typer av anläggningar och kan skalas för att täcka större områden, fler enheter och högre kapacitet vid behov. Produkten är utformad för att vara flexibel och kommer stödja en rad distributionsstorlekar, beroende på krav, för att passa olika behov. Företag kan hantera sina nätverk och integreras med IT/OT-system via ett öppet API.

Ericsson Private 5G bygger på Ericssons 4G/5G-radio- och dual mode-kärnteknik, vilket möjliggör en mängd olika användningsfall för inomhus- och utomhusmiljöer samtidigt som det integreras väl med affärsverksamheter, enheter och applikationer. Som ett resultat kan företag öka sin produktivitet, skapa mer värde för kunder samt förbättra arbetsmiljön för sina anställda.

Innovativa användningsfall inkluderar spårning av tillgångar och automatisering i realtid för förbättrad effektivitet i lager, samt en digital ‘tvilling’ som kan hjälpa till att optimera tillverkningsprocesser. Effektiva kvalitetsinspektioner kan också genomföras via förstärkt verklighet (AR) eller smarta övervakningsdrönare för att öka anställdas säkerhet, särskilt i mer riskfyllda miljöer såsom hamnar och gruvor.

Ericsson har sen tidigare framstående meriter från privata 4G- och 5G-nätverksutrullningar med kunder över hela världen. Ericsson Private 5G bygger på insikter från just den kundportföljen, samt insikter från projekt som 5G-Industry Campus Europe.

Peter Burman, Program Manager Mine Automation, på svenska gruvföretaget Boliden:

– Automation och säkerhet genom automatisering av vår gruvdrift är en absolut nödvändighet för oss. Ericsson Private 5G är exakt det som Boliden behöver för att etablera snabb och säker uppkoppling av hög kvalitet i potentiellt farliga miljöer, vilket tillåter oss att förverkliga effektivitets- och säkerhetsförbättrande användingsområden.

Leo Gergs, Senior Analyst, ABI Research, säger:

– Med detta nya erbjudande kommer Ericsson kunna ta itu med nyckeltrender i den cellulära marknaden för företag och industrier. Erbjudandet kommer att tilltala operatörer och tjänsteleverantörer eftersom lösningen döljer teknikens komplexitet och därför minskar inträdesbarriären för driftsättningen för många olika typer av företagsnätverk.

Thomas Noren, Head of Dedicated Networks, Business Area Technologies and New Businesses, Ericsson:

– Med Ericsson Private 5G tar vi det bästa av Ericssons nuvarande portfölj och utökar den med det bästa av vår nya teknik. Vi gör detta för att ge företag det de behöver för att förbättra produktiviteten, möjliggöra nya erbjudanden och ge anställda en bättre arbetsmiljö. Med Ericsson Private 5G ger vi också operatörer ett bättre sätt att betjäna företagskunder och nyttja deras tillgångar – kort sagt, att växa bortom mobilt bredband.