Nyheter

M, KD och SD: ”Slopa arbetet med en elhandlarcentrisk marknadsmodell och elmarknadshubb”

”Det är för dyrt, inbjuder till spioneri och löser inte problemen med elmarknaden.”

Det skriver, Lars Hjälmered, närings- och energipolitisk talesperson (M), Mattias Bäckström Johansson, energipolitisk talesperson (SD) och Camilla Brodin, närings- och energipolitisk talesperson (KD) i en debattartikel i Dagens Industri:

”I nästan tio år har arbetet med en elhandlarcentrisk marknadsmodell och elmarknadshubb pågått, med intentionen att kunden ska vara i centrum. Under tiden som arbetet med detta pågått har utvecklingen sprungit ifrån initiativet. Svenska Kraftnät har även beslutat att pausa arbetet med en elmarknadshubb. Därför måste nu frågan ställas om det över huvudtaget är värt att gå vidare med förslaget eller ej. Vi tycker inte det.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/reformera-elmarknaden/