Nyheter

Ny stormvarning: Ellevio ökar beredskapen i Skaraborg och Bohuslän

Återigen har SMHI utfärdat en varning för hårda vindar i sydvästra Sverige under veckoslutet. Den här gången gäller varningen i första hand Skaraborg och Bohuslän.

Elnätsföretaget Ellevio fördubblar återigen beredskapen med drifttekniker, kundtjänst och driftcentral för att snabbt kunna hantera störningar och eventuella strömavbrott i samband med stormen.

Flera områden i Västsverige har de gånga helgerna upplevt hårda vindar upp till stormstyrka. Från Halland upp till Bohuslän, över Vänern via Skaraborg upp till Värmland och Dalarna, har hårda vindar orsakat strömavbrott och andra störningar.

Enligt SMHIs prognos för den kommande helgen är vattenflöden höga eller mycket höga i delar av Västra Götaland, och vindbyar klass 1 drar in över Skaraborgsbygden under lördagen och Bohuslän under söndagen. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar av en del samhällsfunktioner.

– Enligt prognosen kommer inte helgens hårda vindar påverka lika stora områden som föregående helger, men vi fördubblar beredskapen i de aktuella områdena för att så snart som möjligt kunna avhjälpa eventuella fel. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av prognoserna från SMHI och gör nya avvägningar under lördagen, säger Anders Ekberg, chef för nätdrift på Ellevio.

Beredskapshöjningen innebär att antalet drifttekniker i beredskap i området fördubblas, liksom i företagets kundservice och driftcentral. I linje med Ellevios säkerhetspolicy kan dock inga montörer och entreprenörer utföra eventuella skadereparationer under pågående storm.

Aktuell information om avbrott:
avbrottskarta.ellevio.se

Bild av Pexels från Pixabay