Nyheter

Magnetiskt kodsystem med Drive-Cliq-gränssnitt från Balluff

BML, den absoluta magnetiska kodaren i SGA-serien, sticker ut i alla tillämpningar där mycket hög noggrannhet för position och slutförande krävs. Omfattande diagnostikfunktioner säkerställer pålitlig drift och effektivare underhåll. Med sitt Drive-Cliq-gränssnitt kan Balluff-mätsystemet också integreras perfekt i Siemens styrmiljöer. Siemens har certifierat systemet i enlighet därmed.

Plug and play-installation förenklar integration i drivsystemet. Styrenheten upptäcker automatiskt sensorn och dess grundinställningar. Sensorn erbjuder också stor flexibilitet, eftersom det med tejpen är tillåtet att lämna och återinsätta. Detta öppnar för enkla och ekonomiska lösningar för krävande tillämpningar inom automatisering samt vid byggandet av verktygsmaskiner, speciellt specialmaskiner.

Eftersom systemet fungerar magnetiskt är det också extremt okänsligt för temperaturförändringar, smuts (t.ex¤ från damm och olja) eller slitage. Tack vare sin kompakta formfaktor är mätsystemet också enkelt att integrera i befintliga tillämpningar, även under trånga monteringsförhållanden. Det generösa avläsningsavståndet på 1,3 mm gör installationen enklare.

I praktisk drift garanterar kontinuerlig plausibilitetskontroll hög tillförlitlighet eftersom systemet konsekvent kontrollerar mätkvaliteten. Automatisk tillståndsövervakning kontrollerar signalkvaliteten och är med hjälp av kontrollenheten ett bekvämt sätt att utvärdera funktionsreserven.

Status-lysdioder och diagnostiska funktioner säkerställer tillförlitlig drift och mer effektivt underhåll.

Det linjära mätsystemet är lämpligt för både långa mätlängder upp till 48 meter samt för tillämpningar som kräver hög precision. Med en noggrannhet på upp till ± 12 µm och en upplösning på 1 µm uppfyller mätsystemet dessa krav. Systemet är också enkelt att eftermontera.

Bild: Balufff