Nyheter

Global profil från havsbaserad vindkraft ska leda Rambolls 1800 energiexperter

Michael Thorndahl Simmelsgaard är ny chef för Rambolls globala energidivision.

Den 1 januari 2020 kommer en stark ledare med imponerande meritlista inom internationell energiindustri att ta ledningen för Rambolls globala energidivision med fler än 1800 experter i 14 länder.

Michael T. Simmelsgaard ersätter Thomas Rand som beslutat sig för att gå i pension efter tio framgångsrika år som ansvarig för energiverksamheten och med 41 år i företaget. Thomas Rand kommer att fortsätta i företaget i en roll som senior rådgivare till den nya energichefen samt till Rambollkoncernen.

Michael T. Simmelsgaard kommer från en position som ansvarig för Offshore Wind på Vattenfall där han har varit globalt ansvarig för Vattenfalls aktiviteter inom havsbaserad vindkraft, gällande marknadsutveckling, teknik, design, konstruktion, drift och förvaltning av storskaliga vindkraftstillgångar. Dessutom har han bred branscherfarenhet från elbolag och inom energisystem från ledarroller i Ørsted, Siemens och Danfoss.

Havsbaserad vindkraft är den snabbast växande energisektorn i världen och Ramboll är världsledande inom fundamentsdesign för vindkraft till havs, med en marknadsandel på cirka 60 procent av världens alla offshore-fundament. Vidare har Ramboll en ledande position inom design av transformatorstationer till havs och arbetar över hela världen för ledande utvecklare och entreprenörer inom havsbaserad vindkraft.

Michael T. Simmelsgaards huvuduppgift kommer att vara att ta Rambolls globala energidivision till nästa nivå baserat på företagets unika helhetslösningar inom integrerade energisystem.

– Vår ambition är att bli globalt erkända som den hållbara samhällsrådgivaren som framgångsrikt guidar våra kunder genom den gröna omställningen. Michael T. Simmelsgaard har djupa strategiska insikter om energisektorns omställning de senaste åren och har egen erfarenhet som gett honom kunskap om våra kunders behov. Därför är han rätt person att leda nästa steg på vår resa som en ledande aktör i energisektorn, säger Søren Holm Johansen, COO i Rambollkoncernen.

Michael T. Simmelsgaard ser fram emot att anta utmaningen:

– Det är verkligen inspirerande att jobba på ett företag med en så tydlig mission och så starka värderingar som Ramboll. Att vara del i förändringen av energisektorn är en avgörande motivationsfaktor för mig och Ramboll är en av ledarna inom energirådgivning globalt.  Det är ett privilegium för mig att leda så många ”thought leaders” i företaget och på så sätt påverka den globala energimarknaden, säger Michael T. Simmelsgaard.

Bilden:
Michael Thorndahl Simmelsgaard är ny chef för Rambolls globala energidivision.
Bild: Ramboll