Nyheter

Leuze visar konkreta lösningar för framtidens sågverksindustri på Eurexpo

På Eurexpo den 27-28 november i Luleå visar Leuze bolagets senaste innovationer och lösningar för industriella tillämpningar och för brancher som skogs- och träindustrin.

Sedan en tid är sensorer inte bara en fråga om processkontroll – idag är en av deras huvuduppgifter att koppla samman processer. Med sitt omfattande utbud av Safety@work-produkter optimerar Leuze electronic samverkan mellan människa och maskin: sensor- och styrsystem, som i säkerhetslaserskannern RSL 400, kan integreras intelligent i processerna som utförs av maskiner och skyddar dessa maskiner på ett pålitligt och manipulersäkert sätt.

Samtidigt är processerna effektivt och kostnadseffektivt strukturerade.

Komfortabel och effektiv arbetssäkerhet – är det som vi hade högst upp på prioritetslistan när de flerstråliga säkerhetsfotocellerna MLD utvecklades och vidareutvecklades. Den färgade signallampan som syns på långt håll kan därför i den nya versionen förutom muting-läget också indikera OSSD- och feltillstånd.Inriktningslasern som nu kan styras med en knapp samt räckvidden som kan kopplas om från 50 till 20 meter förbättrar dessa apparaters redan tidigare utmärkta prestanda och användarkomfort.

Mätande sensorer
De mätande ODS 10 och de kopplande HT 10 är kompakta, optiska avståndssensorer, som med en räckvidd på upp till åtta meter och med en noggrannhet på +/-15 mm säkert detekterar objekt och mäter avstånd. Beroende på modellen överförs en enkel kopplingssignal eller ett konkret mätvärde till styrningen.
Tack vare avståndssensorernas modulära uppbyggnad kan du välja precis det funktionsomfång som din tillämpning kräver. Det gör inte bara hanteringen enklare utan sparar också reda pengar

Tillförlitlig objektidentifiering

Runt, kantigt eller omväxlande både och – med glänsande yta eller invirat i genomskinlig folie – helt svart, osammanhängande eller i bländande motljus. Alltid när objekten som ska registreras eller omgivningsförhållandena avviker från det normala, måste sensorerna visa sig på styva linan.

Beroende på applikationen säkerställer olika teknologier en tillförlitlig detektering av objekten. Highlight-produkter för objektidentifiering:
• Serie 25B
• Ultraljudsgivare HTU 418B
• Variabel objektsensor RK 46C.DXL VarOS.

Bild: Leuze