Nyheter

Stina Bergenheim utsedd till ny VD på Lidköping Energi

Under måndagens styrelsemöte i Lidköping Energi presenterades Stina Bergenheim som ny VD för bolaget. Stina Bergenheim är utbildad kemiingenjör och har arbetat inom kemisk processindustri innan siktet ställdes mot energibranschen.
Med tjänster inom både Skara Energi och Götene Vatten och Värme AB har hon tillskaffat sig mångårig erfarenhet av fjärrvärmebranschen. Idag arbetar hon som VD för det kommunalägda bolaget Götene Vatten och Värme AB. Hennes brinnande entusiasm för energi och miljö är tydlig.
– Jag vill visa att Lidköping Energi utför en samhälls- och miljönytta, att förbränna avfall är inte något fult och smutsigt, säger Stina Bergenheim.
Just miljöintresset är något som lyser igenom även i det privata, då fritiden gärna spenderas med kajakpaddling i Vänern eller med långa vandringar.
– Vetskapen om att svenska sopor inte läggs på deponi tack vare avfallsförbränning glädjer mig, jag vill att mina efterlevande ska få ta del av samma fina natur, säger Stina Bergenheim.
Peter Johansson avgick som VD tidigare i år efter sju år i bolaget. Stina Berghenheim kommer tillträda sin tjänst på Lidköping Energi den 27 november 2019. Klas Hallgren utsågs till tillförordnad VD under rekryteringsprocessen och kommer så att fortsätta fram till att tjänsten tillträds senare i år.
Bilden:
Stina Bergenheim.