Nyheter

"Vi ska fördubbla vår svenska energiverksamhet och minska utsläppen av växthusgaser"

Från den 1 juni kommer Rambolls svenska energiverksamhet att få en ny chef med ett stort miljöengagemang. Södermalmsbon Simon Jansson är nyligen tillbaka efter föräldraledighet och ser fram emot sitt nya uppdrag, att utveckla och få energiverksamheten att växa.
– Det är ett uppdrag jag ser väldigt mycket fram emot, hållbarhetsfrågan är viktig och här kan vi bidra. Marknaden är gynnsam och behovet stort och vi har kompetensen och viljan. Med rätt strukturer och förutsättningar kan vi fördubbla vår kapacitet, både genom att använda vår befintliga expertis rätt och genom rekryteringar. Att bidra till en positiv samhällsutveckling känns naturligtvis bra i hjärtat, säger Simon Jansson, ny energichef på Ramboll i Sverige.
Ramboll har bland annat uppdrag inom vindkraft, vattenkraft, elkraft, kraftvärme, fjärrvärme och energigas. Simon Jansson har själv jobbat som konsult inom kraftvärme i 14 år, kombinerat med olika chefsroller. Han var en av energiexperterna som kom till Ramboll under 2018 i och med uppköpet av RSM&CO.
– Jag har genom åren jobbat med flera stora energianläggningsprojekt och det är genom min erfarenhet som projektledare jag har blivit intresserad av ledarskaps- och organisationsfrågor. Det är viktigt för mig att fortsätta engagera mig i kundprojekten och vara med där det händer. Min ambition är att ha en fot i varje värld, säger han.
Ett annat viktigt fokus är ny teknik och att leda digitaliseringsutvecklingen inom energitjänster.
– Simon jobbar fokuserat med att öka våra marknadsandelar inom energi. Det är ett prioriterat område för oss och med Simon i ledningen kan vi öka ytterligare och dessutom vara i framkant när det gäller att utveckla nya arbetssätt och nya tjänster, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll i Sverige.
Miljöengagemanget är en viktig drivkraft för Simon.
– Att vara med om att bidra till att minska utsläppen av växthusgaser för Sverige motiverar mig. Det är inte enbart ett tekniskt intresse utan även en stor samhällsfråga. Det är både roligt och motiverande att arbeta på ett företag där värderingarna är så tydliga och närvarande i vardagen, säger han.
Simon Jansson kommer att ingå i en global ledningsgrupp och ansvara för den energiverksamhet som finns över hela Sverige.
Bilden:
Simon Jansson, ny energichef på Ramboll i Sverige.
Foto: Ramboll