Nyheter

Service Pack 1 utökar funktionaliteten hos IXXAT CANbridge NT och CAN@net NT

HMS Industrial Networks lanserar Service Pack 1 (SP1) för IXXAT CANbridge NT och CAN@net NT, med många nya funktioner och förbättringar såsom konfigurerbara och händelseaktiverade ”Action Rules” och direkt molnanslutning via MQTT.

Action Rules – Intuitiv konfiguration av händelseutlösande åtgärder

SP1 introducerar Action Rules för CANbridge NT och CAN@net NT, vilket gör det möjligt för användarna att definiera en mängd olika åtgärder som ska utföras automatiskt som svar på mottagna meddelanden eller enhet/CAN-busstatushändelser. Till exempel kan meddelanden utlösas för att skickas på CAN, CAN FD eller MQTT, enhetsinställningarna och LED-indikationer kan ändras. Action Rules skapas i det Windows-baserade konfigurationsverktyget genom intuitiva rullgardinsmenyer för händelser och åtgärder.

MQTT-anslutning till molnet, användarvänlig datavisualisering och mer

Den nya MQTT-anslutningen i CAN@net NT gör det möjligt för information såsom enhetsstatus eller CAN/CAN FD-data att överföras till molnet. Konfigurationen görs enkelt av användaren i Action Rules-listorna. Genom att använda gratis tillgängliga mäklartjänster och APP:er kan användaren överföra statusmeddelanden och systemvärden för presentation i smartphones eller andra enheter.

Inkluderat med alla nya enheter innehåller SP1 även andra funktioner, till exempel anpassade filtermasker för J1939 meddelandefiltrering och förbättringar av enhetssäkerhet. Kunder som redan använder CANbridge NT eller CAN@net NT kan ladda ner SP1 gratis från IXXAT-webbplatsen och uppgradera produkten med hjälp av USB-gränssnittet och det medföljande Windows-baserade konfigurationsverktyget.