Nyheter

NSK:s högkapacitets vinkelkontaktkullager får längre livslängd

NSK har lanserat ett nytt högkapacitets vinkelkontaktkullager med pressad stålhållare. Genom att använda större kulstorlekar erbjuder det nya högkapacitetslagret 1,2 – 1,6 gånger längre utmattningslivslängd än det nuvarande lagret.

Sortimentet kommer att ersätta den nuvarande 7312BW-7316BW-serien (7307BW~7311BW under utveckling) och bära den nya beteckningen BEAW, med EA som betecknar hög kapacitet.Bild1.jpeg: NSK:s nya högkapacitets vinkelkontaktkullager med stålhållare NSK:s BEAW-lager är utformade för att möta de alltmer ökade kraven från tillverkare av originalutrustning.

Eftersom 7312BEAW-7316BEAW-lager har högre prestanda än BW-lager, omfattar typiska lösningar tillämpningar såsom pumpar och kompressorer, samt formsprutmaskiner. När det gäller konstruktionen är båda sidohålen på ytterringen på BEAW-lagren nu större än hos de konventionella lagren, medan båda diametrarna på den inre ringens hållare är mindre. En av de största fördelarna är att det ökade utrymmet mellan innerringen och ytterringen leder till förbättrat oljeflöde genom lagret.

Faktum är att hastigheten för oljepassering förbättrats med 40 %. Som standardprodukter finns fem lager i BEAW-serien med storlekar från 60 till 80 mm. Dessa lager är alltid parade och bär sålunda ett matchande SUB-suffix, vilket ersätter ‘G’-suffixet från tidigare BW-serien.