Nyheter

Ing. E. Vezzadini använder Interroll i sin förpackningsmaskin

Det italienska företaget är marknadsledande av smörförpackningsmaskiner och har valt Interroll Trummotorer för att hjälpa till att transportera sin känsliga produkt i företagets maskiner.

Interroll, en av världens ledande tillverkare av högkvalitativa nyckelprodukter och tjänster för intern logistik, tillhandahåller trummotorer av rostfritt stål – som certifierats av EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group), för maskiner som används av Ing. E. Vezzadini & C. S.r.l. i Reggio Emilia, Italien.

Ing. E. Vezzadini uttryckte sin tillfredsställelse med vad man anser vara en väsentlig teknisk förbättring i det prestigefyllda bolagets maskiner:

– Vi har designat och byggt automatiska förpackningsmaskiner för mejeriprodukter och matlagningsfetter i över 60 år. Vår marknad är hela världen och för att behålla vår ledande ställning inom vårt område måste vi fokusera på kontinuerlig förbättring. Därför har Interroll gjort det möjligt för oss att ta ett stort steg framåt, inte bara när det gäller teknik men också hållbarhet och kvalitet.

Interroll Trummotorer är perfekta för användning i livsmedelsindustrin, eftersom deras IP66/IP69k-certifiering uppfyller EHEDG:s hygieniska kriterier för utrustningskonstruktion samt följer Ecolab-rengöringsprocedur och överensstämmer med US FDA (Food and Drug Administration) och European Union EC 1935-2004.

Ing E.Vezzadini & C. S.r.l. förpackningsmaskiner används huvudsakligen i mejerier runt om i världen, samt av livsmedelsföretag som producerar mjukost och margarin.

Förpackningsmaskiner för denna typ av produkt kombinerar precisionsmekanik och elektronik, och möjligheterna att kundanpassa maskinerna är extremt hög. Vezzadini-produkter kännetecknas av hög kvalitet och hantverksmässig tillverkning. Företagets automatiserade maskiner måste producera smörpaket med en hastighet av 100 stycken per minut.

Allt detta måste ske med yttersta precision och största möjliga flöde.

Beslutet att använda en Interroll`s Trummotorer påverkades av företagets behov av att göra sina förpackningsmaskiner mindre skrymmande, effektivare och 100 procent säkra på hygienområdet. Den högeffektiva Interroll Trummotorn är lätt att passa in, täcker ett brett utbud av tjänster och är nästan underhållsfri.

Ing. E. Vezzadini valde Interroll`s Trummotorer efter att ha sett fördelarna med att använda mindre skrymmande trummotorer i stället för konventionella växelmotorer. Eftersom motorn, växellådan och lagren är inrymda inuti trumman kräver trummotorerna mycket mindre utrymme än andra typer av motorer. Transportbandet kan tillverkas mer kompakt och installeras i mindre utrymmen. Dessutom är trummotorerna betydligt snabbare och enklare att passa in. I själva verket kan de installeras med 25 procent mindre tid än vad som krävs för att installera ett konventionellt drivsystem med flera komponenter, enligt en ny studie av University of Parma . Att minska antalet komponenter resulterar i lägre kostnader för tillverkning av bandtransportören och inköp av själva komponenterna.

Interroll`s Trummotorer med låg förslitning ger full prestanda även i svåra miljöer där vatten, fint damm, grus, kemiska ämnen, fetter och oljor finns. De kan även utsättas för högtryckstvätt.

Dessutom är Interroll`s Trummotorer tack vare sin släta yta av rostfritt stål och dess helt inkapslade hermetiska konstruktion exceptionellt hygienisk.

Interroll`s Trummotorer erbjuder upp till 78 procent effektivitet i asynkron design och så mycket som 83 procent effektivitet i synkron design, vilket tydligt visar hur energieffektiva de är. De har inga utskjutande delar och med sina fasta yttre axlar är de förmodligen de säkraste motorerna på marknaden för ultramoderna hanteringssystem. Motorns komponenter är skyddade mot yttre påverkan, vilket innebär att de nästan aldrig behöver underhåll.

Claudio Carnino, Interroll Commercial Director och Country Manager för Italien, ser detta som en bekräftelse.

– Ing E. Vezzadinis beslut är ännu en bekräftelse på överlägsenheten hos Interrolls Drum Motor, säger han. Detta har också verifierats av en nyligen jämförd studie genomförd av University of Parma. Interroll Drum Motors gör det möjligt för Ing. E . Vezzadini att öka effektiviteten, reducera maskinstorleken och säkerställa hygienen. Interroll`s Trummotorer är de enda motorerna som certifierats av EHEDG.

Sedan 2017 har Ing E. Vezzadini varit partner i det globala Rolling On Interroll-programmet, som är utformat för att ge långsiktigt stöd till maskintillverkare och systemintegratörer samt att uppmuntra berörda parter att dela sina erfarenheter när det gäller att skapa effektiva materialhanteringslösningar.